Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Drogba forvette dağınıklığı toplar

G.Saray, Sneijder'den sonra Drogba'yı da kadrosuna katarak transfer döneminin en çok konuşulan kulübü oldu. Drogba'nın gelişi G.Saray'da neleri değiştirir?
G.Saray'daki Umut, Elmander, Burak forvetine rağmen ben hep "Çare tek forvet" yorumunu yaptım. Çünkü Fatih Terim'in önde oynama anlayışına bu üçlüden ikisinin yan yana oynaması uygun değil. Neden? Bu üçlü, sırtı dönük oynayamıyor. Önde top tutamadığı için G.Saray hücumda çoğalamıyor. Tek forvete geçince orta saha güçleneceği için pozisyon bulmak adına sürpriz isimler ön plana çıkar. Eğer Umut-Burak; Elmander-Burak ya da Elmander- Umut ikilisiyle forvet oynarsanız 4-4-2 sistemine geçip kompakt, yani ekonomik oynarsınız. Nasıl mı? Orta sahayla defansı birbirine yakın tutar, rakip savunmanın arkasına uzun toplarla Umut ve Burak'ı kaçırırsınız. Zaten bu iki oyuncu Trabzon'da da bu özellikleriyle ön plana çıkmıştı. Drogba'nın gelişi G.Saray'da zorunlu olarak tek forvet sistemini devreye sokacak. Drogba çok güçlü, sırtı dönük mükemmel oynayan, iyi top tutan ve saklayan, her iki ayağıyla da gol atabilen üstelik yüksek toplara da etkili kafa vuruşları yapabilen bir oyuncu. Drogbalı tek forvette G.Saray topa Barcelonavari daha çok hakim olacak, ayağa isabetli ve etkili paslar yapabilecek, Sneijder'in, Hamit'in ve Selçuk İnan'ın verimini arttırıp daha çok gol pozisyonuna girecektir. Sneijder sadece bir lider değil, top tekniği ve oyun zekası üst düzeyde bir oyuncu. Üstelik rakip kale önünde Drogba'yla yapacağı paslaşmalarda golle sonuçlanabilecek şut atabilme fırsatlarını da yakalayacaktır.

G.Saray'ın, Schalke karşısında tur şansı nedir?
Türkiye'de 6 yabancıyla oynayan G.Saray, Avrupa'da sınırsız yabancı kullanacak. Bunun da Schalke maçları için avantaj olduğunu düşünüyorum. Melo, Amrabat, hatta Elmander ligde belki kulübede veya tribünde oturacaklar ama Avrupa'da çok rahat sahne alacaklar. G.Saray'ın yabancılarının kaliteli ve yaratıcı olduğunu düşünüyorum. Fatih Hoca, bu varlıkta dengeyi adaletli kurmalı. Çünkü Avrupa'da G.Saray'ın nereye gideceğini yabancı oyuncuların performansları belirleyecek.

AVCI SAPLANTILARINDAN VAZGEÇMELİ
Milli Takım, umut veren bir görüntü sergilemiyor. "Kötü algıyı değiştireceğiz" diyen Abdullah Avcı'yla Milli Takım'ın geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Çek Cumhuriyeti'ne karşı ilk yarıda çıkan kadro ideale yakın değildi. İkinci yarıdaki değişiklikler Milli Takım'ı toparladı. İdeal kadroyla maça başlasaydık, uyumun ne düzeyde olduğunu daha rahat görürdük. Rio şansı 'çıkmadık candan umut kesilmez' sözüyle bütünleşiyor. Ama görünen köy de kılavuz istemiyor. Kalan 6 maçımızı Türkiye'de top koşturan oyuncularla oynamalıyız. Sadece bu Milli Takım'a dışarıdan Arda ve Ömer Toprak gelmeli. Arda ve arkadaşları maç sonu yaptıkları toplantıda Rio'ya gitme anlamında çok çalışacaklarını ve önlerindeki tüm maçları kazanacakları konusunda sözlü kenetlendiler. Başarıyı yakalamak için Arda ve arkadaşları kulüplerinde oynarlarken Milli Takım'ı unutmamalılar. Avcı'ya yönelen eleştiriler belki kızgınlık yaratabilir ama yol gösterici de olur. Abdullah Hoca, "Milli Takım'ı gençleştireceğim" saplantısından vazgeçmelidir. A Milli Takım, hedef takımıdır. Kimse Avcı'dan oyuncu yetiştirmesini beklemiyor. Çünkü Milli Takım teknik direktörlüğü öyle bir koltuktur ki, kimse karşılaştığın güçlüklerle fırtınalarla ilgilenmez, gemiyi limana getirip getirmediğine bakılır.

KAFKASLI TRABZONSPOR YARIŞIN GÜMRÜK KAPISI
Takımın başına Tolunay Kafkas'ı getiren Trabzonspor için artık tek hedef kupa mı? Bordo-mavililer ligi nerede bitirir?
Tolunay Kafkas'ı iyi tanırım. Hırslı, agresif ve yenilgiye tahammülü olmayan savaşçı ruhlu biridir. Bir takımın oyun karakteri hocasının karakteriyle özdeşleşir. Tolunay Hoca'yla Trabzon ligde yukarılara tırmanacağı gibi, şampiyonluk yarışının gümrük kapısı olacaktır. Kupanın da en güçlü favorisidir.

BURSA, KARAMAN'A HUZUR GETİRMEZ
Gaziantep'in Hikmet Karaman'ı ayartmakla suçladığı Bursaspor, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını açıklamasının ardından Karaman'la anlaştı. Bu gelişmeleri nasıl yorumluyorsunuz?
TFF teknik direktörlerin bir sezonda en fazla bir takım çalıştırmasına izin vermeli. Kulüplerin teknik direktörleri de bir çırpıda kapıya koymasını da engellemeli. Hikmet Karaman'ın yalanlamaların ardından Bursa'ya gitmesini etik olarak doğru bulmuyorum. Kaldı ki Bursa taraftarının kendisine antipatisi var. Bursa, Hikmet Hoca'ya huzur getirmez. Ayrıca G.Antep yönetiminin 'Hocamız ayartıldı' açıklamasına katılmıyorum. Verilen sözleri tutsalardı Hikmet Hoca kalırdı. Takıma ödeme yapılmadığında kaosu Hikmet Hoca engellemişti.

KOCAMAN'IN KREDİSİ SONSUZ
6 ay önce gönderdiği isimlerden ikisini geri alan F.Bahçe'de bu hamleler etkili olur mu? Aykut Kocaman sarı-lacivertli takımda kredisini tüketti mi?
Emre Belözoğlu'nu getirmek oyun aklı ve takıma ruh kazandırma anlamında doğru bir transfer. Çünkü F.Bahçe takım olarak uyumlu bir görüntü çizmesine rağmen Emre gibi lider kimlikli bir oyuncunun eksikliğini hissediyordu. Hasan Ali sezon başından bu yana üst üste çok maç oynadı ve alkışı hak etti. Özgür Çek de kenarda "Ben bu takımda bir gün oynarım" düşüncesiyle kendini hazır tutmadı. Aykut Hoca da papatya falı açmadan bildiği ve tanıdığı Ziegler'i getirdi. Webo da Türkiye Ligi'ni tanıyan, çabuk, güçlü ve gol vuruşu iyi bir oyuncu. Ancak ilk kurulan takım Sow'a göre dizayn edilmişti. Webo'nun girişi sistem açısından Sivas maçı sonrası çok eleştirilen Kuyt'ı verimsiz kılacak gibi görünüyor. Aykut Hoca, F.Bahçe tarihinde önemli yeri olan efsane bir isimdir. Yani F.Bahçe'nin evladıdır. Kredisi sonsuzdur.

MANUEL FERNANDES'İN SIKINTISI ÖZEL YAŞAMI
Beşiktaş'ta gündem Fernandes'in satılması... Portekizli giderse, bu durum yıldız eksikliği çeken Beşiktaş'ı nasıl etkiler?
'Feda' sezonunda Beşiktaş zirveye tırmanırken Fernandes'in liderlik kimliği çok önemliydi. Fernandes sakatlanınca Beşiktaş fren yaptı. Portekizli'nin kalitesini tartışmıyorum. Ancak istikrar adına özel yaşamından kaynaklanan ciddi bir sıkıntı var. Kendisinden kalite ve yaratıcılık olarak aşağıda olan oyuncular Portekiz Milli Takımı'nda oynarken o kadroya bile çağırılmıyor. Bunun nedeni de istikrarsızlık. Beşiktaş yönetimi Fernandes'i karşısına alıp kararlı bir konuşma yapmalı. Fernandes ya istikrarlı bir şekilde Beşiktaş'ı taşımalı ya da huyundan vazgeçmiyorsa alıcısı varken elden çıkarılmalı. Yani Mehter Takımı görüntüsündeki Fernandes, Beşiktaş'ı yarı yolda bırakır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA