Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Avrupalı Aslanlar

Galatasaray'ın Avrupa zaferlerinde Almanya'nın büyük önemi vardır. Galatasaray'ın UEFA Kupası'na uzanan yürüyüşü Dortmund'da başlamıştı. 2 Mart 2000'de "Final oynar" gözüyle bakılan Dortmund'u Galatasaray Hakan Şükür ve Hagi'nin golleriyle yenerken bu müthiş zafer Terim'in öğrencilerinin "Avrupalı Aslanlar" oluşunun temel atma töreniydi.
Galatasaray, tam 13 yıl sonra evinde 1-1 biten maçın rövanşında bu kez namağlup yüreyen Schalke'yi 12 Mart gecesi ilk yenilgisini tattırarak 3-2 yenerek adını finale yazdırdı.
Maçtan önce Schalke'nin yanısıra Dortmundlu taraftarlar bile "G.Saray elendi" şımarıklığındaydı. Galatasaray çok iyi başladığı maçta, Burak, Selçuk ve Drogba ile net pozisyonlar yakalamasına rağmen bir savunma hatasından golü yedi.
Fatih Hoca'nın "Dilerim Hamit'in vuruşları direğe çarpmaz gol olur" temennisini Hamit boşa çıkarmadı. Hamit kendi topraklarında huzuru ve golü buldu, gol vuruşu jenerik olacak güzellikteydi. Gol sonrası oyunun kontrolünü ele geçiren, ayağa akıllı paslar yaparak hücuma çıkan, yardımlaşması üst düzeyde bir G.Saray izledik. Sneijder, Hamit özellikle Melo ilk yarıda çok koşup çok çalıştı. Baskılı oynadığımız sırada Avrupa'da boş geçmeyen Burak'ın attığı muhteşem depar sonrası yaptığı aşırtma vuruş akıllıcaydı.
İkinci yarı Schalke'nin Galatasaray'ın üzerine geleceği belliydi. Kompakt oyuna dönüş, G.Saray'ın daha fazla gol bulması için fırsattı. Burak da rakip defans arkasına yapacağı koşularla imha silahı olacaktı.
Galatasaray'ın oyunu tutamaması, Schalke'nin hızlı ve çabuk ataklarına karşılık vermesi, eğer inanılmaz kurtarışlar yapan Muslera olmasaydı başına dert açacaktı. Telaş, panik, rakibi kontrol edememe Schalke'nin önce golü bulmasını sağladı sonra da iştahını kabarttı.
Son 25 dakikayı ağzımız yüreğimizde izledik. Terim'in Burak'ı çıkarıp Umut'u son hamle olarak oyuna alması Galatasaray'ın umut ışığı oldu. Umut, dondurucu Schalke gecesinde G.Saray'ın bir kez daha zafer kazanmasını sağlayan golü attı. Zaferde; İsveçli hakemin doğru yönetimi, zeminin kalitesi ve maç öncesi kenetlenen G.Saraylı oyuncuların inancının imzası vardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA