Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Melo'yu kaptan Selçuk'a da sorun

G.Saray'da transferi yapanların okuma yazma bildiklerini düşünerek bir Melo istatistiği ortaya koyacağım. İki yıl üst üste şampiyon olan G.Saray iki sezonda Süper Lig, Türkiye Kupa'sı ve Şampiyonlar Ligi'nde toplam 89 maç oynadı. Bu süreçte Melo 71 maçta görev yaptı. Ortalamasını aldığımızda Melo'nun yüzde 80 bir istikrarla oynadığını görürüz. Bir başka açı; Melo G.Saray'ın oynadığı her 10 maçın 8'inde görev yapmış. Melo ofansif oynadığı ilk yılda iki asist 12 gol atmış. Daha defansif oynadığı 2012-13 sezonunda ise iki gol atıp iki asit yapmış. Juventus indirim yapmıyormuş, Melo kaprisliymiş... Bunların hepsi bahane. Melo'nun kararında öncelik Fatih Hoca'ya aittir. İki yıl Brezilyalı ile muhteşem bir birliktelik yaşayan kaptan Selçuk'un da fikrini almakta yarar olduğunu düşünüyorum. Selçuk'un fikri, Amrabat'ı G.Saray'a getiren şimdi ise Melo'ya, Obi Mikel'le by-pass yapmaya çalışan zihniyete yol haritası olur.

Chedjou defansa akıl enjekte eder

Transferi yaparken ihtiyaca ve hedefe göre hareket edeceksin. G.Saray geçen sezon geriden oyun başlatma özelliği olan Ujfalusi'nin yokluğunu çok hissetmişti. Dany'nin çabuk olmasına rağmen riskli oyunu yüzünden G.Saray rakiplere pozisyon verdi ve kolay goller yedi. Chedjou transferi savunmaya güç katacaktır. Kamerun'lu stoper çabuk, hem hızlı hem de topu kullanma becerisi yüksek bir oyuncu. Geriden oyunu başlatma özelliği sayesinde G.Saray'ın savunmasına Popescu ve Ujfalusi gibi akıl enjekte edecektir.

Bursalı Şener solda katkı sağlar

Carlinhos G.Saray'ın Avrupa hedeflerine katkı sağlayacak bir oyuncu. Müthiş bir sol ayağı var. Top tekniği ve orta yapma becerisi yüksek. Hücuma katılmayı da seviyor. Ancak her mevkiye yabancı oyuncu monte edemezsin. Şartlar uygunsa Bursasporlu 1990 doğumlu Şener Özbayraktar yerli oyuncu olarak G.Saray'a katkı sağlar. Bek oynamayı bilen oyuncu savunmanın her yerinde oynar. Şener de sol bek oynayabilir. Örneğin Philipp Lahm iki kenarda da oynuyor. Lahm Bayern'de sağ bek oynuyor, EURO 2008'de Türkiye'ye karşı sol bek oynamış hatta galibiyet golünü atmıştı.

Tribünler yabancı çöplüğüne dönmesin

TFF'nin yabancı kısıtlamasını çağ dışı buluyorum. Ancak; UEFA'nın 3 Temmuz süreci ile ilgili açıklayacağı karar sonrası TFF yönetimi görevde bile kalamayabilir. Seçimle gelecek yeni yönetim "Yabancı kısıtlansın" kararını gözden geçirip revize edebilir. Çünkü 6 sahada 4 tribünde mantığı tribünleri 'Yabancı çöplüğü'ne dönüştürür. G.Saray'ın yabancı kısıtlamasının yanı sıra bazı yabancı oyuncuları zaten yenilemesi gerekiyor. 11'e bakalım: Muslera, Eboue, Chedjou, Melo, Drogba, Sneijder.. Carlinhos geldiğinde tribüne Amrabat ile Eboue çıkabilir. Elmander, Culio, Ujfalusi ilk etapta gönderilecek isimler gibi. Son kararı Fatih hoca verecek.

Milli Takım'da lokomotif anlayışı

2008 ve 2012'de Avrupa, 2010'da da Dünya Şampiyonu olan İspanya yine favori görünüyor. Çünkü sahada Barcelona'nın oyun felsefesi sürüyor. Uruguay maçında İspanya rakibe yine top göstermedi. İspanya'nın topa hakimiyeti yıkılmadıkça hiçbir takımın şansı yok gibi görünüyor. Ancak İspanya takımına baktığımızda 7 Barcelona'lı 3 Real Madrid'li var. İspanya'nın Lokomotifi Barcelona, vagonu da Real Madrid. Savunduğum bu gerçeği 4 yılda üç büyük turnuvayı kazanan İspanya beni haklı çıkartıyor. Yıllardır Milli Takım için, "Lokomotif takım" iskeleti oluşturmalıdır diyorum. Örnek veriyorum; 2002 Dünya üçüncülüğü iskelet kadroyu UEFA şampiyonu olmuş G.Saray oluşturuyordu. 2008 Avrupa üçüncülüğünde iskelet kadro G.Saray-F.Bahçe ağırlığıydı. Lokomotifi bulamazsak toplama takımla patinaj yaparız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA