Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Süper Kupa yol haritası olacak

Galatasaray, F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor Türk futbolunun lokomotifleri olduğu kadar Avrupa'da da maç oynama açısından birbirlerinin peşinden gelir. Başarı karnesine baktığımızda sıralama "Galatasaray-F.Bahçe- Beşiktaş-Trabzonspor" şeklinde olur.
TFF'nin 'yabancı kontenjanı' konusunda verdiği 6+0+4 uygulamasının önemli yabancıları Türkiye'ye getiren bu üç kulübe ciddi zarar vereceğini, takımlar içinde ciddi huzursuzluklar yaratacağını ligler başladığında göreceğiz. TFF'nin Milli Takım'ın başarısızlığına kılıf uydurma adına "Yabancılar Türk oyuncuların önünü kesiyor" şeklinde verdiği 'yabancı kısıtlaması' kararına karşı çıktım, çıkmaya da devam edeceğim. Zaman beni haklı çıkaracak. Bu yorumumdan rahatsız olan ve yabancı kısıtlamasını destekleyen F.Bahçe taraftarlarının bir kısmı beni eleştirerek mail bombardımanına tuttu.
Şimdi vereceğim örneğe dikkat edin. F.Bahçe'nin elinde, Yobo-Kadlec-Alves- Meireles-Webo-Kuyt-Baroni-Sow-Stoch- Krasic ve Holmen var. Emenike ya da Cordoza'dan biri geldiğinde yabancı sayısı 12 olacak. Bu oyuncuların hepsi de maliyetli ve 'deve dişi' gibi oyuncular.
F.Bahçe'nin Salzburg maçına gidelim. Ersun Hoca 11'de altı yabancıya yer verdi. F.Bahçe pozisyon üretmekte zorlanınca Yanal 58'de Sow'u 69'da da Baroni'yi iki yerli oyuncu Emre ve Alper'in yerine aldı. Bu değişim F.Bahçe'yi üretken hale getirip golü bulmasını ve İstanbul'a avantajlı dönmesini sağladı. Bence F.Bahçe turu geçti.
Avrupa maçlarında yabancıya sınır yok. Ersun Yanal Türkiye'de bir lig maçına Salzburg 11'iyle başlasaydı; yabancı tercihleri bu oyuncular olsaydı ve değişiklik gerekseydi Sow-Baroni ikilisi maça tribünden mi girecekti?
Holmen ve Krasic'e gidecek gözüyle bakalım. Yobo'yu saymayalım. Kalan dokuzdan kimler tribüne çıkacak. Tribüne gönderdiğin her yabancı kulübe 'maliyet' ve 'huzursuzluk' olarak yansır.
Eleştiriye karşı değilim ama bilgisizce, araştırmadan yapılan eleştirilere itibar etmem. 11 Ağustos'taki Süper Kupa finali G.Saray ve F.Bahçe açısından Terim-Yanal ikilisinin tribüne göndereceği yabancılar için 'yol haritası' olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA