Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

İtalyan ekolü

Galatasaray, Lucescu'dan tam 12 yıl sonra İtalya'da bir İtalyan hoca Mancini ile İtalyan ekolüne geçti. İtalyan ekolünü, "Savunma yapmak hücum etmekten daha kolaydır" diye tanımlarız..
Gol atıp, gol yemediğin sürece bu sistem çalışır. Mancini karizmatik bir hoca. Büyük kulüplerde yıldız oyuncuları yönetme becerisine sahip. Çalıştığı kulüplerde mükemmel bir futbol oynatmıyor ama takımın kazanmasını sağlıyor. Torino'daki iki İtalya hocanın satrancını Mancini kazanmaya yakındı ama Amrabat gibi "Sakar" bir oyuncunun yol açtığı penaltı Galatasaray'ın tüm dengesini bozdu. Zaten Ambarabat ne savunmayı ne de hücum etmeyi biliyor. Adam kovalamadığı gibi adam bile geçemiyor. Üstelik rakibi karşılama konusunda nasıl müdahale edeceğini bilmiyor.
Çünkü pozisyon bilgisi hiç yok. Mancini'nin Riera'yı çıkarıp Amrabat'ı alması büyük hataydı. Riera dengeli oynuyor, Eboue'ye destek veriyor ve savunmaya ciddi yadım ediyordu. Riera ayrıca topu iyi saklıyor ve doğru kullanıyordu.

Sneijder utanmalı!
Mancini, Juventus'u iyi tanıyordu ve Galatasaray'ı savunma ağırlıklı oynattı.
Mancini idmanda ayağının tozuyla savunmayı nasıl oynayacakları konusunda organize etti. Riera çıkıncaya kadar Galatasaray savunması Juventus'a ciddi pozisyon vermedi ve Mancini'nin sistemi çalıştı.
Drogba'nın takipçiliği ve akıl dolu golünden sonra Galatasaray takım halinde savunma yaparken yardımlaşma üst düzeydeydi. Chedjou, sakatlanıncaya kadar Semih, Gökhan Zan başarılıydı. Muslera hata yapmadı ve çok dikkatliydi. Drogba, Muslera'nın attığı uzun degajların çoğunda topu göğsünde yumuşatarak sahip oldu. Umut'un bir puanı getiren golünün de asistini yaptı. Bir gerçek var ki; Sneijder'in Drogba'nın çalışkanlığından utanması lazım. Sneijder'in bırakın yürümeyi top tutacak hali yok.. Ciddiyetsiz ve sorumsuz. Üstelik sürekli "Kaçak" döğüşüyor, topu kullanmıyor. Mancini, Galatasaraylı oyuncuları daha iyi tanıyacaktır. Ancak Avrupa maçlarında yabancı sınırı yok. Türkiye'de Mancini'nin nasıl kadro oluşturacağını merak ediyorum. Galatasaray, "Kazandım" dediği anda kaybetseydi Juventus kopardı. Geri dönüş bereberliğinin yönetime, Mancini'ye moral olduğunu düşünüyorum.

MAÇIN ADAMI:
DROGBA

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA