Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kompakt oyunu unutmak

Galatasaray, bu sezon ilk kez üst üste üç maç kazandı. Bu galibiyetlerin ilginç yönü kaybeden takımların "K" harfi ile başlamaları.. Yani Karabük, Kopenhag, Kayseri.. Bir başka ilginçlik de Galatasaray gelecek iki maçını Konya ve Kopenhag ile oynayacak.. At gözlüğü ile maça bakarsak doğru analiz yapamayız. Galatasaray gibi büyük bir takım, 40 dakika 2-0 önde götürdüğü bir maçta iki dakika içinde biri penaltıdan iki komik ve sorumsuz gol yiyemez, yememeli. Üstelik bu takımın hocası artık bir İtalyan ve tam bir savunma ustası. Galatasaray bir anda "kompakt" oyuna dönse Kayseri tam bitecek. Mancini hem "Fizik gücümüz yeterli değil" diyor hem de Galatasaray geniş alanda oynuyor. Mancini takımı "Kompakt oyuna dönün" diye uyarsaydı doğru olurdu. Kayseri gibi fizik güce dayalı oynayan takımlar da bu oyun zaafiyetini kullandı. Galatasaray kompakt oyuna sırtını dönmemeli.
İlk 30 dakikada Kayseri kalesine gol için baskı yapan bir Galatasaray izledik. Sneijder'in ve Chedjou'nun iki güzel golüne tanık olduk. Kayseri'de gol orucunu bozan Burak eğer iki pozisyonda topa vuruş konusunda tercihlerini doğru yapsaydı maç çoktan kopardı.

YABANCI KOTASI SIKINTI

Kayseri'yi skora G.Saray savunması ortak etti.. Pozisyon yok, potansiyel tehlike yok, Chedjou freni boşalmış araba gibi giden Ömer Bayram'ı itip göz göre göre penaltıya neden oldu. Ardından topun üstünden atlamayı düşünemeyen Dany dengeli olmadığı için golü kendi kalesine attı.. Afrika kökenli oyuncularda aşırı özgüven yüzünden bu tür sorumsuz davranışlara tanık oluyoruz..
Bir gerçek var; devre arasına kadar Mancini lig maçlarında yabancı kısıtlamasının sıkıntısını yaşayacak. Çünkü devre arası yerli ve yabancı oyuncular alınacak. Bu süreçte Gökhan Zan, Hakan Balta gibi oyuncuların sakatlığı yüzünden Mancini'nin eli kolu bağlı olacak..
8 yabancıyla çıkılan Kopenhag ile zorunlu 6 yabancılı Kayseri maçı arasında oyun kalitesi konusunda büyük farklılık var. Bruma ve Eboue'nin kanatlardaki uyum bütünlüğünü, yaratılıcığını, hücuma katkılarını Kayseri'de aradı G.Saray.

MAÇIN ADAMI: BURAK YILMAZ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA