Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Mancini fit olmalı!

İngiliz medyası, Mancini G.Saray'a geldiğinde şu yorumu yapmıştı: "İtalyan hoca hep 1-0 olsun bizim olsun mantığıyla oynamayı sever. Savunmaya büyük önem verir. Öncelikle takımının gol yememesi için bir sistem üretir."
Galatasaray'ın Mancini ile deplasmandaki Juventus maçında "Kompakt futbol" oynamış, yani öncelikle takım savunmasını öne çıkarmış ve bir puan almıştı. Maç yorumumda şöyle demiştim: "G.Saray, Lucescu'dan tam 12 yıl sonra İtalya'da bir İtalyan hoca ile İtalyan ekolüne geçti. İtalyan ekolüne göre, savunma yapmak hücum etmekten daha kolaydır." Sonra da şu uyarıyı yaptım; "Gol atıp yemediğiniz sürece bu sistem çalışır." G.Saray'ın haftalardır yediği gollere bakınca kendime "Acaba Mancini çakma (!) İtalyan mı?" diye sormaya başladım. Mancini, kaybedilen Real Madrid maçından sonra sonuçla ilgili şu yorumu yaptı: "Savunmada oldukça problemimiz var. 10 savunma oyuncusu var ama gol yemeye devam ediyoruz. Sorunu çözmemiz için bir ay boyunca daha iyi çalışmalıyız. Bu tip hatalarla kazanamayız."
Mancini sorunu savunmada görüyor ama bence temel sorun İtalyan hocanın takımı yeterince tanımaması, sürekli kadro arayışı içinde olması ve en önemlisi kadro istikrarını yakalayamamasıdır.

MAÇ MAÇ MANCİNİ
Şimdi 12 maçta 20 gol yiyen ve İtalyan ekolünden gelen Mancini'nin Galatasaray'da sahaya sürdüğü savunma hattına maç maç bakalım...
Avrupa maçları
2 Ekim Juventus:
Eboue- Chedjou-Semih-Riera
23 Ekim Kopenhag (İstanbul): Eboue-Chedjou-Semih-Riera
5 Kasım Kopenhag: Eboue- Chedjou-Semih-Riera
27 Kasım Real Madrid: Eboue-Chedjou-Gökhan Zan-Dany
Türkiye Süper Lig 6 Ekim Akhisar deplasmanı: Eboue-Chedjou-G.Zan-Hakan Balta
19 Ekim TT Arena, Karabük: Sabri-Chedjou-Semih-Hakan Balta
27 Ekim Kayseri deplasmanı: Sabri-Chedjou-Semih-Dany
1 Kasım TT Arena, Konya: Sabri-Chedjou-Semih-Eboue. Mancini kanatlar işlemeyin
ce 20. dakikada Sabri'yi sola, Eboue'yi sağa çekti.
10 Kasım, Fenerbahçe: Eboue-Chedjou-Semih, Dany
23 Kasım TT Arena,
Sivasspor: Dany- Chedjou- Gökhan Zan-Riera. Mancini ortanın sağında başlattığı Eboue'yi Dany atılınca sağ beke çekti.
1 Aralık Kasımpaşa: Sabri- Chedjou-Semih-Riera
Maçlara bakınca her maçta oynayan Chedjou görünüyor. Onu, Eboue ve Semih takip ediyor. Savunmada sol taraf hariç ciddi bir istikrar var. Mancini iki aydır G.Saray'ın başında ama takım kolay gol yemeye devam ediyor. Neden? Her şey Mancini'nin takımı tanımamasından ve sürekli arayış içinde kaynaklanıyor. Nasıl mı?
Mancini Lazio'da iki sezonda 86 maçta 34 farklı oyuncu kullanmış. İnter'de 4 sezonda 212 maçta 77 farklı oyuncu kullanmış. M.City'de 4 sezona 191 maçta 64 oyuncu kullanmış.

ARAYIŞINA DEVAM EDERSE...
Galatasaray'da ise 12 maçta tam 25 futbolcu kullanmış.
Terim gelişinden gidişine kadar 85 maçta 42 oyuncu kullanmış. Mancini kadro konusunda kafasında istikrarı yakalayamamış, G.Saray nasıl yakalasın..
Bir başka ayrıntı da Terim döneminde G.Saray maç başı ortalamaya göre 390 pas yapmış, 16 şut atmış. Mancini döneminde pas oranı 450'ye çıkmış ama şut oranı 11'e düşmüş. Mancini ile G.Saray çok pas yapıyor, az şut atıyor ama gol üretemiyor. Mancini, Lazio, İnter ve M.City'deki kadro istikrarını kuramaz ve arayışlarına devam ederse G.Saray rayına oturamaz.

DUYGULAR ÖNEMLİ
Mancini'ye
maç sonu basın toplarında bir futbolcuyla ilgili "Neden oynamadı?" diye soruluyor. Mancini de, sık sık "Fit değildi" diyor. Bir hafta önce oynayan bir oyuncu bir hafta sonra nasıl fit olmuyor. Aklım almıyor.. Galatasaray'da bir futbolcunun kadroya girmesi İvan Carminati'nin Mancini'ye vereceği raporuna göre değişiyor. İvan'ın "Fit" dediği oyuncu 11'de yer alıyor, "Fit değil" dediği oyuncu ya tribüne çıkıyor ya da kulübede oturuyor. Bazen İvan'ın değerlerine göre "Fit" görünmeyen oyuncu mükemmel oynayabilir. Bir futbolcu haftası haftasına göre değer kaybı yaşamaz. Korkum bir gün G.Saray'da tüm oyuncular "Fit" olmazsa ne olur? Sahaya kim çıkar? Futbol asla matematik değildir, duygular da vardır..

TT ARENA'DA ISITMALAR HAZIR, GAZ YOK
Türkiye'de
Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla birçok ilimizde yeni ve modern statlar yapılıyor. Bu statların maketlerini gördüm ve hayran kaldım. Özellikle bu modern statlarda seyirci konforuna özen gösteriliyor. Kabul edelim ki; eski statlara baktığımızda hepsi "Gecekondu" tarzındaydı. Yeni statlarda seyirci konforu adına soğuk havalarda çatılara ısıtma konuyor. Bernabeu'da bu ısıtmalar sayesinde buz gibi havayı tribünde hissetmedik. Kayseri Stadı'nda da ısıtmalar mükemmel çalışıyor. F.Bahçe'nin stadında özellikle localarda en soğuk havalarda bile güçlü ısıtmalar sayesinde ceketle oturup maç izleyebilirsiniz. G.Saray'ın stadı Arena'da da yönetim seyirci konforu adına çatılara ve localara ısıtma cihazlarını takmış. Bunu kupa maçında gördüm ve resimledim. Ancak bu ısıtma sistemi elektrikle değil doğalgazla çalışacak. Tesisat tamam. Ancak doğalgazın gelmesi konusunda sorun varmış. Arena'nın arkası orman olduğu için ciddi soğuk yaşanıyor. Kombine kartı sahibi olanlar dondurucu soğuk yüzünden maçı evinde izlemeyi tercih ediyor. İGDAŞ, doğalgazı Arena'ya getirirse tribünler de boş kalmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA