Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Melo saygıyı hak ediyor

Geldiği günden beri medyadaki bazı yazarlar Felipe Melo'yu kasıtlı olarak yok etmeye çalışıyor. Melo için 'hırçın, agresif' diyebilirsiniz.
Ama Melo'nun kalitesine, oyun zekasına, hırsına ve iş ahlakına saygı duymak gerekir.
Hiç unutmuyorum Melo, Galatasaray'la sezon başı anlaşmadan önce, 1 Temmuz 2013'te Başkan Ünal Aysal, Brezilyalı yıldızı için şöyle demişti: "Melo, imtihan dönemlerinde çalışmaya başlayan tembel öğrencilere benziyor. 7-8 tane iyi maç oynaması yetmez, sürekli olmayan hiçbir şey benim için, başarı değildir. Çünkü ben 1 sezon için para ödüyorum. 1-2 ay oynayıp tüm sezonun parasını hiçbir oyuncu alamaz."

İLK YARININ EN İYİSİ OLDU

Başkan Aysal'ın Melo ile ilgili olumsuz açıklamasından sonra ben de "Melo'suz Galatasaray olmaz" diye bir yazı yazmıştım. Melo'ya duyduğum güveni Brezilyalı boşa çıkarmadı.
Nasıl mı?
İlk yarıyı 33 puanla bitiren Galatasaray'ın en istikrarlı oyuncusu Melo oldu.
Oynadığı maçlarda çalışkanlığıyla parladı.
Yeri geldi tekmeye kafasını soktu.
En önemlisi Juventus maçlarında ekstra performans sergiledi. Sonuç?
Başta yayıncı kuruluş olmak üzere tüm otoriteler tarafından ilk yarının "Altın Karması"na seçildi.

YÜREKTEN TAKIMA BAĞLI

THY Cup'taki Ajax ve Celtic maçlarında oyuna girdikten sonra Melo'nun takımı nasıl sahiplendiğini gördüm. Galatasaray'la ilgili aidiyet duygusunu Melo yüreğinde taşıyor. Bu yüzden Mancini, Ajax maçının ikinci yarısındaki takımın Melo'nun kaptanlığında sahaya çıkmasına karar verdi. İkinci yarıda da Galatasaray'ın orta alandaki aklı ve mücadele gücü yine Selçuk'la birlikte Melo olacaktır.

***
ALTINORDU TARİH YAZIYOR

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta İzmir'in efsane ve en sempatik takımlarından 1923 doğumlu Altınordu ilk yarıyı 37 puanla lider bitirdi. Altınordu, 17 maçta 34 gol atarken, kalesinde sadece 7 gol gördü. Ve en önemlisi Türkiye'de tüm liglerde yer alan 127 takım arasında "En az gol yiyen takım" unvanına sahip. İbrahim Görücüoğlu'nun başkanlığını yaptığı Altınordu bir aksilik olmazsa gelecek sezon PTT 1. Lig'e çıkacak. Çok önemli bir atasözümüz şöyle der: "Ağaç yaşken eğilir." Buca Futbol Akademisi'ni kurarak ismini duyuran Seyit Mehmet Özkan şimdi Altınordu Futbol Okulları'nı tesisleriyle birlikte kurarak Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmaya aday görünüyor. TSYD seminerinde Fatih Terim'in "Gidip göreceğim ve özel olarak ilgileneceğim" dediği Altınordu futbol okullarının (AFO) kapısında şöyle yazıyor: "İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu.." 7-14 yaş gruplarının eğitim aldığı AFO'nun üç temel sözcüğü açalım..
İYİ BİREY: Adil, alçak gönüllü, dürüst, güler yüzlü, konuksever, saygılı, sevgi dolu, yardımsever.
İYİ VATANDAŞ: Tutarlı, empati sahibi, paylaşımcı, ölçülü, vefalı, yurtsever.
İYİ FUTBOLCU: Bilinçli, cesur, ciddi, coşkulu, gelişime açık, gururlu, tempolu, uyumlu.
Seyit Mehmet Özkan altyapıya gelen oyuncuların futbol öğrenmelerinin yanı sıra eğitimlerine de büyük önem veriyor. Eğitimini aksatan genç yeteneklere AFO'da asla taviz yok.
Görünen o ki; 5 yıl içinde İzmir ve Türk futboluna planlı yapı sayesinde Altınordu'nun damga vuracağını söyleyebilirim. İzmir kulüpleri Seyit Mehmet Özkan gibi bir dehanın yaptıklarını "Varolmak" için kendilerine "Rol model" olarak kabul etmeliler.
***

OTURMAMALILAR OYNAMALILAR

Ara
transferler bir amaca yönelik olarak yapılır. Takım içinde aksayan ya da ihtiyaç duyulan bölgelere oyuncu alınır. Uzun vadeli, geleceğe yatırım olarak alınan oyuncular "Ara transfer" sayılmaz. Galatasaray, Hajroviç'i aldı, Alex Telles'le ilgili parasal pürüzler de giderildi. Bruma'yı bu ikiliye katarsak Galatasaray'ın yaş ortalaması düştü. Bakıyorum; Hajroviç 4 Ağustos 1991. Telles 15 Aralık 1992, Bruma da 20 Ekim 1994 doğumlu. Bu üç oyuncu genç, yetenekli, hızlı, gelecek vadeden oyuncular. G.Saray gemisi yola devam ediyor. Bruma, Telles ve Hajroviç'in kürek çekmesine ihtiyacı olacaktır. Üç kulvarda Mancini'nin bu üç oyuncuyu ilk 11'de oynatması gerekir. Gelecek vaadeden oyuncu oturarak değil oynayarak ivme kazanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA