Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Mancini'yi de yendiler!

Halk arasında bir söz vardı: "Can çıkar huy çıkmaz" diye. Hayatımda Mancini kadar inatçı ve "Dediğim dedik, yaptığım yaptık" diyen bir hoca görmedim.
Galatasaray takımı şampiyon olduğu iki yılda yaptığı muhteşem geri dönüşlerin benzerini Gençlerbirliği karşısında hatırladı.
Fatih Terim'in sözüdür: "G.Saray takımı, taraftarı ile aynı frekansta buluştuğu zaman neler yapabileceğini gösterir." İkinci yarıdaki zaferin mimarları önce taraftarlar sonra futbolculardır. Taraftarın hiç susmadan ateşlediği oyuncular sadece Gençlerbirliği'ni değil Mancini'yi de yendiler. Başkan Ünal Aysal'ın anlatımıyla aktarıyorum.
Elazığ maçı öncesi Aysal, Mancini ile yemek yiyor ve kendisine şöyle diyor: "İkincilik ve kupa bizim için çok önemli.
Lütfen sakatlık ve cezalı oyuncular dışında kazanan takımı bozma. Oyuncuları da oynadıkları yere monte et.."
İnatçı insanlarla anlaşmak zordur.
Mancini, Gençlerbirliği önüne Galatasaray'ı sürerken Elazığ maçı galiplerinden Chedjou'yu kulübeye çekip Balta'yı savunmaya koyuyor. Ne oluyor? Ağır savunma 12 dakika içinde iki gol yiyor. G.Saraylı oyuncuların morali düşüyor. Sonra Mancini Veysel'i "Günah keçisi sensin" dercesine oyundan çıkarıp Umut'la çift forvete dönüyor, savunmanın göbeğine G.Saray'ı öne iten Melo'yu çekiyor.
İkinci yarı Chedjou giriyor, Belçika'daki kebapçının önerisiyle alınan ve ilk yarı sonunda koşmadığı için kaptan Selçuk'tan fırça yiyen Hajroviç çıkıyor. Mancini, Boşnak oyuncunun savunma yapmadığını biliyor ama sırf Başkan Ünal Aysal'a yaranabilmek için kadroya koyuyor.
Chedjou girince ne oldu; savunmaya çabukluk ve düzen geldi. Chedjou hem iyi top tutan, teknik ve nasıl pozisyon alacağını bilen bir oyuncu. Ayrıca Melo da yerine dönüp Galatasaray'ı Selçuk'la birlikte öne doğru taşıdı. Mancini efendi kafadan doğru kadroyla başlasa Galatasaray o golleri yemezdi. Maça gelince; başta Sneijder ile Burak olmak üzere Galatasaraylı futbolcular, taraftarı arkasına alıp inanılmaz bir onur mücadelesi ortaya koydular ve çok anlamlı bir galibiyete imza attılar.

Taraftarın ateşlediği oyuncular G.Birliği'ni değil Mancini'yi de yendiler

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA