Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Başarı için istikrar şart

Baz en bitmek bilmeyen dertler yağmur olur insanın üzerine yağarmış.. Milli Takım, dertlerle yüklenmiş yağmura yakalanmış bir durumda.. Çekler'e kaybettik. Ancak yenilgiyi hak eden bir oyun oynamadık. Özellikle ilk yarı tempoyu yüksek tutan, kanatları kullanan, hızlı hücum eden, rakibin üzerinde baskı kuran ve pozisyonları bulan hep Milli Takım oldu. Caner'in enfes ortasında Umut'un doğru koşu yaparak kafayla attığı erken golle sevindi. 7 dakika sonra duran toplardaki zafiyetimiz hortladı ve Sivok skora eşitlik getirdi.
Karşılıklı gollerden sonra maçın hakimi bizdik. Arda'nın, iki Gökhan'la sağ tarafta kurduğu pas trafiği sayesinde Çek kalesini adeta bunalttık. Gökhan Töre ve Umut'la net iki golü kaçırdık. Caner'in enfes frikiğinde direğe takıldık. Ayrıca, Arda'ya yapılan hareket kesin penaltıydı. İsveçli hakemler nedense görmek istemedi.. İlk yarıdaki yüzde 61'lik topa hakim olma Milli Takım'ın oyundaki üstünlüğünün belgesiydi. Çekler topu bize bırakıp, orta sahayı kalabalık tutup hep hata yapmamızı kolladı. O hatayı kaleci Tolga'nın kısa düşen topuyla yaptık. Dockal da Çek'leri 2-1 öne geçirdi. Gol sonrası "Kompakt" oyuna dönüp geriye yaslanan Çekler'i aşamadık ve kaybettik. Dünyanın sonu değil.. Çünkü kazanmak şartıyla rövanş maçları var.. Ben üç konuya değineceğim:

TİYATRO SEYİRCİSİ BİLE OLAMAZLAR
1-
Başarı için kadro istikrarı şart. Çekler'in Hollanda'yı yenen kadrodan bir kişi hariç hepsi sahadaydı. Tek değişiklik Sivok da golünü attı.. Kadro istikrarı oyunculara birbirleriyle oynama alışkanlığı kazandırır. Milli Takım'a bakıyorum, Çekler'e karşı İzlanda kadrosundan ilk onbirde 5 oyuncu vardı. Bu değişim sağlıklı değil. İstikrar olmazsa takım da olamazsın. Türk futbolcusu kulüp takımında oynarken de Milli Takım'ı hep düşünmeli..
2- Dünyada futbol değişiyor. Güzel futboldan çok sonuç futbolu önem kazanıyor. Bu yüzden biz de "Kompakt" oynamayı düşünmeliyiz, Çekler gibi rakibin hatasını kollamalıyız. Çünkü iyi oynayan, çok hücum eden değil golü atan kazanıyor.
3- Tiyatro seyircisi bile olamayacak topluluklara maç oynamamalı. Milli Takım için ideal statlar Anadolu'da var. Konya, Kayseri ve öncelikli Bursa..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA