Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Ben değil biz!

Bir teknik adamın görevi emirler vermek değil takım içinde koordinasyonu sağlamaktır. Futbolcuların bireysel oyundan çok takım uyumuna sadık kalmalarını sağlamaktır. Ben skora bakmıyorum; maç boyu Galatasaray'da zihinsel bir değişiminin olup olmadığını gözlemledim. Çünkü Prandelli döneminde oyuncuların yüzü asık, mücadele gücü yetersiz, oyun anlayışı iştahsızdı. Hamza Hoca ayağının tozuyla Galatasaraylı oyunculardan "Ben" değil "Biz" diye düşünmelerini istemiş. Sevinci de üzüntüyü de birlikte yaşayan bir Galatasaray izledik. Neden mi? Galatasaray 10 kişi kaldıktan sonra oyuncular skoru korumak yerine maçı kazanmak için çabaladılar. Savunmayı takım halinde alanları daraltarak yaparken, hücuma da özellikle kanatlardan çıkmaya özen gösterdiler. Geriden gelip maçı hak ederek kazandılar. Bu geri dönüş, hoca adına futbolcular adına ciddi bir moraldir. Ama asıl olan takım olmaktır. Bruma'nın golünden sonra Galatasaray'ın takım olarak yaşadığı sevinç "Biz" diye düşünmeye başlamanın mesajıydı.
Yabancı hocalar genelde Türk oyunculara tepeden bakıyor.
Kaptan Selçuk İnan bu sıkıntıyı İtalyan hocalarla fazlasıyla yaşadı ve taraftarın hedefi oldu. Çünkü yabancılar duygulara hitap etmez. Mükemmel bir frikik golüne imza atan, klas bir penaltı kullanan ve takımın iki golüne adını yazdıran kaptan Selçuk'un Hamza Hoca döneminde yükselişe geçeceğini iddia ediyorum. Islıklanan Selçuk Eskişehir maçının en çalışkan ve üretken oyuncusuydu.
Ben, geldiği ilk günden beri Bruma'nın destekçisi oldum. İtalyanlar Bruma'yı üç maç üst üste oynatmadı.
Dikine hızlı giden, çabuk, içeri çalım atan, topa sert vuran ve sol ayağıyla nefis bir gol atan Bruma, Hamza Hoca sayesinde daha çok forma bulacak. Kaleci Sinan Bolat maç eksikliğinden olacak yediği frikik golünde duruş hatası yaptı. Aynı golü Honved maçında yemişti. Kupa maçları Sinan'ın daha hazır olmasını sağlar. Sneijder, Muslera ve Burak katıldığında Galatasaray'ın oyun kalitesi yükselecektir. Prandelli döneminde ürkek bir Galatasaray vardı. Hamza Hoca ile pes etmeyen, kazanmak için istekli ve cesur Galatasaray izleyeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA