Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Emre Can'a fırsat verilmeli

Galatasaray 3.5 sezonda 170 resmi maç oynadı. Bu istatistiğin içinde Emirates gibi hazırlık maçları hariç, aslan payı lige ait olmak üzere Avrupa ve kupa maçları da var. Sakatlıkları, kart cezalarını ve dinlendirilmeleri bir kenara bıraktığımızda 3.5 sezonun en istikrarlı oyuncusu olarak zirvede 150 resmi maçla Selçuk İnan oturuyor. Muslera 144 maçla ikinci, Melo 138 maçla üçüncü sırada.
Bu üç oyuncu G.Saray'ın olmazsa olmazlarıdır. Muslera varken kale ne kadar güvenliyse, Selçuk-Melo ikilisini de bozmak intihar olur. Bozan hocalar zaten sonucuna katlandı.
Melo'nun savunmaya katkısını alkışlarım ama savunmada oynamasına şiddetle karşı çıkarım..
Yetenekli yıldız adayı futbolcuları büyüten büyük fırsatlardır. Yetenekli yıldız adaylarına şans veren hocalar da büyük hocalardır. Fatih Terim'in cesaretle oynattığı Emre Belözoğlu 18, Semih Kaya 19 yaşındaydı. Rijkaard döneminde forma giyen Emre Çolak 18 yaşındaydı. Hamza Hoca da Semih ve Chedjou'nun yokluğunda 20 yaşındaki Emre Can'a bu fırsatı vermelidir.
Her cesaretli davranış riski de yanında taşır. Ama güvenmek genç oyuncuların başarısı için itici güçtür. Rize maçında Koray-Balta ikilisini oynatmak asıl risktir. Bu ikili Başakşehir maçında birlikte görev yapmış, G.Saray 4 gol yemişti. Emre Can daha dikkatli, hırslı, daha sert ve daha disiplinli bir oyuncu. Hakan Balta tecrübesiyle Emre'ye yardımcı olur. Melo da savunmaya yapacağı destekle bu ikilinin hata payını aşağı çeker.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA