Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Altyapılarda Futsal olmalı

Brez ilya 'nın Barcelona'da oynayan dünyaca ünlü yıldızı Neymar, İstanbul'da verdiği röportajda Futsal'a övgüler yağdırdı. Neymar, "Benim gelişimimde Futsal'ın büyük payı vardır.. Hızlı düşünmeyi ve hızlı karar vermeyi Futsal sayesinde öğrendim" dedi.
Bir salon futbolu olan Futsal Türkiye'de oynanıyor ama yeterince ilgi görüyor mu? Bence görmüyor. Robinho, Ronaldinho ve Neymar gibi yıldızların yetişmesine katkı sağlayan Futsal bence kulüplerin alt yapılarının da tercihi olmalı.
Hiç unutmuyorum; İzmir'de yardım amaçlı düzenlenen salon maçına Fatih Terim ile Mustafa Denizli Galatasaray'da birlikte oynarken İstanbul'dan gelip katılmıştı. O gece İzmir Alsancak'taki basketbol ve voleybol maçlarının oynadığı salon yardım amaçlı maç için ağzına kadar dolmuştu.
Ben de İzmir'de Yeni Asır Gazetesi'nde çalışırken haftada iki gün servisteki arkadaşlarla İzmirspor'un parkeli salonunda maç oynuyordum. Hatta İzmir'de düzenlenen birçok salon turnuvasında da yer aldım. Salon futbolunun keyfi bambaşkadır. Futsal dar alanda çalım atmak, paslaşmak, hızlı düşünmek ve karar vermek gibi özellikler yaratıyor.
İddia ediyorum, eğer bir salon futbolu olan Futsal okullarda, alt yapılarda doğru organize edilirse birçok yetenekli oyuncu çıkar. Ancak Futsal'daki 16-40 limitine karşıyım. Yaş sınırı 12'ye çekilebilir ama üstü en fazla 25 olmalıdır.
Bir gerçek var ki; futbolu bırakanlar Futsal'a gelmez. Ama Futsal'a erken yaşta başlayan Neymar benzeri yetenekli oyuncular futbolumuza akar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA