Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu

Abartmadan söylüyorum; Türkiye'de büyük takımlar dahil hiçbir takımın İzmir Altınordu Futbol Kulübü kadar planlı ve disiplinli bir altyapıya ve futbolcu yetiştirme anlayışına sahip olduğunu düşünmüyorum. Bunu bizzat gittim yerinde inceledim ve gördüm.
Kulübün sahibi ve Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın Altınordu'ya yerleştirdiği 3 temel kural var: İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu.
Başkan Özkan bu felsefeden taviz vermediği gibi en küçükten en büyüğüne tüm sporcularıyla Altınordu Kulübü'nü şu hedefe kilitlemiş: "Bu toprakların çocuklarından gerçek profesyonel futbolcular yetiştirmek istiyoruz."
Altınordu Kulübü yine İzmir Selçuk'ta 3-4-5 Nisan tarihleri arasında "U-12 İzmir Cup" adıyla bir futbol turnuvası düzenliyor. Turnuvada 32'si yabancı 16'sı Türk olmak üzere toplam 48 takım 8 grupta 6'şarlı takım halinde mücadele edecek.
Her grup halen yaşayan ünlülerin yanı sıra vefat etmiş ünlülerin adlarını taşıyacak. İşte o ünlüler: Metin Oktay, Mustafa Denizli, Erkan Velioğlu, Gürsel Aksel, Şakir Kuruş, Süleyman Seba, Gode Cengiz ve Mustafa Türel.
Turnuvaya ev sahibi Altınordu ile Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor gibi takımların yanı sıra Juventus, Porto, Athletic Bilbao, Paris Saint Germain, Roma, Borussia Mönchengladbach, Hagi Academy ve Ajax gibi takımlarda katılacak.
Turnuvanın amacı çocukların sportif, kültürel ve sosyal gelişimlerini destekleyip uluslararası maç tecrübelerini arttırmak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA