Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Heybet kazandırır

G.Saray sadece Türkiye'nin Avrupa'ya açılan markası değil, Avrupa'da en çok taraftarı olan kulübü... İbrahimoviç bu markaya sadece kalite katmaz takımın heybetini yükseltir. Van Persie'nin Fenerbahçe'nin heybeti olacağı gibi

İbrahimoviç ismi Galatasaray'ı ayağa kaldırdı. Bu transferle ilgili bildiklerinizi paylaşır mısınız?
İbrahimoviç transferi Başkan Dursun Özbek'in seçim öncesi dile getirdiği bir projeydi. G.Saray taraftarı, İbrahimoviç ismini duyunca ciddi şekilde heyecanlandı. İbra, G.Saray'a gelir mi? İkna edecek kişilerin ismi çok önemli. PSG'nin Katarlı patronu Nasser Al Khlefaifi Türkiye'de artık Digitürk'ün de sahibi oldu. Al Khlefaifi, Süper Lig maçlarının yurt dışında da izlenmesini planlıyor. Katarlı patrona kurmayları şu öneriyi getirmiş: "Dünyada fenomen olmuş oyuncular nereye giderse gitsin izleyicilerini de birlikte götürüyor. Türkiye Süper Lig'de bu tür oyuncular ne kadar fazla yer alırsa yurt dışında da yayınlarımıza izlenme talebi gelir."

PODOLSKİ, SNEİJDER VE BURAK'IN VERİMİ ARTAR

İbrahimoviç, Galatasaray'a ne katar?
Galatasaray, sadece Türkiye'nin Avrupa'ya açılan en önemli markası değil, Avrupa'da da en çok taraftara sahip kulübü. İbra da başarı kariyeri olarak marka değeri yüksek bir oyuncu. İbrahimoviç, Galatasaray'a sadece kalite katmaz takımın heybetini yükseltir. Bu heybetli yapıyı, 4 yıl önce Elmander bir yıl önce de Drogba sağlamıştı. Demba Ba Beşiktaş'ın heybetiydi. Van Persie F.Bahçe'nin bu sezon heybeti olacak. İbrahimoviç; Sneijder, Podolski, Selçuk ve Burak'ın daha iyi oynamalarına katkı sağlar. İbra; sırtı dönük top saklama yeteneği ve ceza alanı içindeki hava hakimiyetiyle G.Saray'ın gol gücünü arttıracağı gibi Podolski ve Sneijder'e pozisyon zenginliği de sağlar.

HAMZA HOCA DENGEYİ KURAR

İbrahimoviç transferi takımda Hamza Hamzaoğlu'nun dediği gibi takımdaki dengeleri bozar mı?
Hamza Hoca, Galatasaray'ın başına geçtiğinde "Kariyer" ve "Başarı karnesi" olarak oyuncuların gerisindeydi. Birçok oyuncu şampiyonluk yaşamış ve kupalar kaldırmıştı. Ne yaptı Hamza Hoca? Önce kendini tanıttı ve hemen samimiyetini ortaya koydu. Sneijder, Melo, Muslera, Selçuk ve Burak kolay oyuncular mıydı? Asla. Hamza Hoca samimiyetinden taviz vermedi. Sevgiyi eksik etmedi. Oyuncular arasında görev tanımlamasını doğru yaptı. Kendi dahil her oyuncunun çizgilerini belirledi. Kaypak davranmadı, dedikodu yapmadı, dürüst ve sevecen oldu. En önemlisi oyuncularına kalitelerini hatırlattı ve farklı karakterdeki oyuncu grubunun birlikte hareket etmesini sağladı. İbrahimoviç uzaydan gelmiyor ki.. Hamza Hoca'nın karakteri, samimiyeti, duruşu İbra'yı da Galatasaray omurgasının önemli bir parçası yapar.

MELO GİDERSE MÜCADELE HIRSI BİTER

Galatasaray'ın transfer stratejisi şu ana kadar nasıl gidiyor sizce?
Yıldızlarla maç kazanırsın, takım olursan şampiyonluğu yakalarsın... Bilal Kısa denge oyuncusudur. Oyun zekası ile görüşü, kalitelis ol ayağıyla orta alana uzun maratonda ciddi katkı sağlar. Genç Fransız Carole'ü beğendim. Telles adam geçemiyor, pozisyon alamıyor, orta yapamıyor ve ikili mücadaleleri kazanamıyor. Carole ise "Pire" gibi; çabuk hızlı, top tekniği yüksek bir oyuncu.. Topa hükmetmesi mükemmel. En önemlisi duvar pasını isabetli yapıyor, orta yapma konuma girdiğinde topu bakarak adrese kesiyor. Eğer Galatasaray, Melo'yu kaybederse saha içindeki mücadele ruhunu ve hırsını yitirir. Devler Ligi'ni düşünürsek Hamit ya da Hakan Balta asla Melo'nun yerini dolduramaz. Ayrıca Galatasaray savunmaya Popescu, Ujfalusi tipinde br oyuncu düşünmeli. Chedjou hem riskli oynuyor hem de topu oyuna etkili sokamıyor.

KATARLI SPONSORLAR BU TRANSFERİ BİTİRİR

İbrahimoviç hem kişilik olarak hem de maddi koşulları itibariyle zor bir transfer. Bu transfer nasıl gerçekleşebilir?
Al Khlefaifi hali hazırda İbra'nın da patronu.. Başkan Dursun Özbek seçim projesinin hayata geçmesi için çalışıyor. Nasıl mı? Galatasaray yeni sezonda formasına üç tane sponsor alacak. Bir sponsor iki yıllık forma reklamı karşılığında İbrahimoviç transferini üstelenecek. Bu sponsorun Katarlı olduğu söyleniyor. İbrahimoviç gelmeyi kabul ederse PSG'nin ve Digitürk'ün patronu Al Khlefaifi de transferin bonservis ayağını kolaylaştıracak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA