Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

İyi bir stoper şart

G.Saray yönetimi elindeki bütçeyi öncelikle iyi bir stoper almak için kullanmalı.
Bursaspor'da eğer Sivok, Şamil, Bakambu ve Serdar Aziz vuruş becerisi gösterselerdi en az iki gol bulurlardı. G.Saray defansı geçen seneden beri yakalandığı pozisyon verme hastalığını sürdürüyor. Ligde belki bu defans anlayışıyla oynayabilirsiniz ama Şampiyonlar Ligi'nde yine bol bol gol yersiniz. Bu yaptığım yorum buz dağının görünen yüzü.
G.Saray kupa koleksiyonuna Süper Kupa'yı da ekleyerek bir sezonda üç kupa kazanmış oldu. Hamza hoca ve mevcut oyuncular tarihe geçti. Ama kazanırken G.Saray'ın çok iyi oynadığını söyleyemem. İlk 15 dakikada G.Saraylı oyuncuların "Erken gol bulalım, Bursa'nın işini bitirelim" felsefesi Muslera olmasaydı geri tepecekti. Bursa'nın Ozan İpek, Bakambu ve Emre'yle oluşturduğu hızlı forvet hattı özellikle Sabri'nin bölgesinden G.Saray'ı çok ciddi tehdit etti. Telles pozisyon bilgisi geliştirdiği gibi fiziksel olarak da güçlenmiş. İkili mücadelelerde yıkılmadı ve pozisyon hatası yapmadı.
Formunu yükseltmeye devam eden Yasin'in attığı gol sonrası G.Saray ayağa pas yaparak önce oyunun temposunu düşürdü sonra da kontrolü eline aldı.
Yasin'i bu yükselişinden dolayı kutlamak gerek ancak attığı golde Sneijder'in ciddi emeği var. Yasin iki pozisyon önce şut atması gereken yerde pas verince Sneijder'den "Niye topa vurmuyorsun da pas veriyorsun" diye tepki gördü. Yasin'in attığı gole Sneijder bu uyarısıyla zihinsel asist yaptı. Yani Yasin'i cesaretlendirdi. G.Saray'ın tutanı Muslera gecenin kahramanlarındandı ama atanı Burak hala form düzeyini yakalamadığını gösterdi. Ne hava toplarını alabildi, ne ikili mücadeleleri kazandı ne de rakibi şaşırtacak koşular yaptı. Orta sahada Melo'nun yokluğu defansif anlamda hissedildi. Bilal ayağa pas ve oyunu yönlendirme konusunda başarılıydı ama hep öne çıkarak oynamak isteyince kaptan Selçuk zorunlu olarak defansif ağırlıklı oynamak zorunda kaldı.
Hamza hoca Melo olayını kesinleştirmeli. Melo gidecekse onun gibi bir oyuncu alınmalı. Savunmadaki hastalığa çözüm üretecek, pozisyon bilgisi yüksek ve havadan etkili bir stoper arayışına acilen girişilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA