Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Poldi 9 olunca...

Devre arasında söz verdiği transferleri Başkan Dursun Özbek yapar mı bilemem ama bu Galatasaray'ı izlerken hiçbir taraftar "Benim takımım rahat kazanır ya da kazanır" umutları içinde olamaz. Galatasaray'ın kadro derinliği, oyuncuların kalitesi, oyun sistemi ve kulübesi tüm sezonu taşıyacak çapta değil. Sneijder, Podolski, Burak, Selçuk ve Muslera üst düzey oynarlarsa ve diğerleri de sadece koşu ve mücadele kalitelerini yükseltirlerse Galatasaray ayakta ve yarışta kalabilir..
Başakşehir galibiyeti Hamza Hoca'nın geri adım atıp Podolski'yi santrfor oynatmasının eseridir. Alman yıldız güçlü olduğu kadar topla buluştuğunda nasıl hareket edebileceğini biliyor. Doğru pozisyon alıyor, panik yapmıyor. Kanatlarda oynayan Yasin, Sinan ile geriden destek verecek Carole, Denayer, Sabri gibi oyuncular Podolski'nin zekasına dikkat edip nereye koşacağını ezberlemeliler. Özellikle kanattan bindiren bekler ortalarını gelişigüzel değil, Podolski'nin pozisyonuna ve Sneijder'in konumuna göre yapmalılar.
Hamza Hoca, Galatasaray'ın sistemi üzerinde de oynamalı. Bazen coşkulu, arzulu ve önde basan oyunu tercih etmeli. Bazen de oyunun boyunu kısaltıp "kompakt" anlayış içinde herkesin fazla enerji harcamadan birbirlerine yakın oynamalarını sağlamalı. Sneijder, Podolski, Yasin ve Burak ne yazık ki oyunun iki yönünü oynamıyorlar. Neden? Çünkü fizik güçleri yeterli değil.
Bu kadro Astana'da da Hamza Hoca'nın elindeydi. Astana'da oynatmadığı Chedjou savunmayı toparlarken Muslera'yı rahatlattı. Gecenin yıldızı bence Muslera'ydı kurtardıklarının yanısıra güvenli ve dikkatli oynadı. Yasin kendini toparlamalı; çünkü kaybettiği topları yeniden kazanmak için rakibini kovalamıyor, kaybettiği toplar Galatasaray kalesine rakibin atağı olarak dönüyor. Denayer sağbek değil, stoper ama özverili oynuyor. Ancak Sabri'nin hücuma katılma ve düzgün orta yapma konusunda bir alışkanlığı var. Selçuk'un hücuma çıkmasının sırrının Melo olduğu bir kez daha belgelendi. Bilal'le oynadığında Selçuk savunmaya yakın kalıyor. Hatırlatayım; bu ikiliyle orta alanı rakip kolay geçiyor. Not: Podolski'nin golünde top vücuttan kola geliyor. Bence gol verilmesi hataydı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA