Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Umut'a saygı

Eleştirenler ve yerden yere vuranlar Umut'un iş ahlakına saygı duymalı...

Galatasaraylı oyuncular kazandıkları üç puanı ne kadar içine sindirirler bilemem ama ben Kastamonu için, "Bu yolda mağlup galip sayılır" görüşündeyim. Ayrıca "Kıymık kıymık edilmek" sözünü kullanmak da Galatasaray karşında ezilmeyen, dik duran, cesursa hücumu düşünen Kastamonuspor'un hocası Mehmet Duman'a yakışır. Çünkü mütevazı bütçeli Kastamonu, toplam değeri en az 30 milyon Euro değerindeki Galatasaray'a karşı maç boyu pozisyon üretme konusunda fazlasıyla üstündü. Kastamonu'nun uzatmada sayılmayan ikinci golünde "Faul var mı?" tartışılır.
Rotasyonda forma şansı bulan Jem Karacan, Carole, Rodriguez, Tarık ve Koray gibi oyuncular, "Biz Galatasaray'ın geleceğinde olmalı mıyız?" sorusunu kendilerine sormalıdır. Ayrıca soruyorum; Hamza Hoca acaba oyunculardan özellikle kendi isteğiyle aldırdığı Jem Karacan, Carolle ve Rodriguez'i devre arasında Bursaspor'da görmek ister mi? Galatasaray'da kaptan çıkan Sabri 15 yıldır top oynuyor. Yenilen golde büyük hatası vardı. Nasıl mı? Baskı altındayken ayağındaki topu taça veya kornere atmak ayıp mı? 31 yaş deneyimindeki bir oyuncu nerede basit oynanacağını, nerede risk alınacağını bilmeli. Bunu sadece Sabri değil Hakan da Semih de yapıyor ve Galatasaray da golü hep yiyor. Mustafa hoca, sakatlanmaya neden olabilecek kötü zeminde elindeki tek santrfor Umut'u oynatarak risk aldı ve tercihinde haklı çıktı. Her yere koşan, karşısında rakibinin kim olduğunu düşünmeden baskı yapan ve bir de gol atan Umut'un bu çalışkanlığı alkışlanmalı. Kaleci Cenk ile Umut'u çıkarın ve diğer oyuncuların mücadelesine ve koşu kalitesine bakın inanın Galatasaray takım olarak, "Kartonsaray" olurdu.. Eleştirenler ve yerden yere vuranlar Umut'un iş ahlakına saygı duymalı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA