Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Ceza geliyorum demiş

Galatasaray futbol takımının kuruluş amacını kurucusu merhum Ali Sami Yen 1 Ekim 1905 yılında şöyle açıklamıştı: "Maksadımızı, İngilizler gibi toplu bir halde oynamak, bir renge ve bir isme malik olmak ve Türk olmayan takımları yenmek.." Üzücüdür ki; 115 yıllık maziye sahip ve hedefi "Türk olmayan takımları yenmek" olan Galatasaray Avrupa'dan 1 yıllık "Men" cezası aldı.. Bu cezayı "Asıl cezamız üç yıldı. Çalışmalarımız başarılı oldu ve 1 yıl ceza aldık" diyerek başarı öyküsü gibi anlatmanın anlamı yok.
Prof. Dr. Ahmet Özdoğan Cuma günü medya mensuplarına UEFA cezasının gerçeklerini anlatırken "Ceza geliyorum diye bağırıyordu.." şeklinde bilgi dolu mükemmel bir sunum yaptı.. Özdoğan barkovizyonla Galatasaray'ın ekonomik açıdan düştüğü zor durumu anlattı. Ve özellikle Ünal Aysal döneminde yaşanan ekonomik bozgunu dile getirdi. Galatasaray'da ne yazık ki testi kırıldıktan sonra "Yardım edin" çığlıkları atılır. Özdoğan sadece sıkıntıları ve bu sıkıntılara nelerin ve kimlerin neden olduğunu anlatmadı biz medya mensuplarına bilgi ve belgeleriyle çözümlerini de sundu. Prof. Özdoğan'ın "Ortak Akıl" projesinin ürünü olan "Bu durumdan nasıl kurtuluruz?" anlayışına mevcut yönetim zamanında bir göz atsaydı belki de Galatasaray Avrupa'dan "Men" almayabilirdi..
Özdoğan'ın verdiği bilgiye göre işte Galatasaray'ın içler acısı mali tablosu..
Borç stoğu: 946.000.000 TL
Kredi borcu: 676.000.000 TL
Verilen Teminatlar: 1.762.000.000 TL
Kesinleşmiş Vergi cezası: 34.000.000 TL
Yoldaki Vergi cezası: 123.588.798 TL
UEFA cezasının maliyeti: 150.000.000 TL
Lig performans primi kaybı: 11.000.000 TL
Galatasaray gibi dünya markası bir camia bu ağır hasarın altından kalkabilir mi? Tabii kalkar. Çünkü her dibe vuruşun bir parlak yükselişi vardır. Ancak kişilerin birbirleriyle aralarındaki husumetleri bırakması ve camianın "Liseli-alaylı" zıtlaşmasından vazgeçmesi ve "Tek bilek Tek yürek" anlayışı içinde "Ortak akıl"la hareket etmesi gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA