Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Tükenmişlik!

Podolski dışında Galatasaraylı futbolcular Rizespor maçını kazanmak için güçleri ve kaliteleri doğrultusunda mücadele ettiler.. Galatasaray adına az ama öz ve net pozisyonlar da vardı. Emre, Yasin, Olcan golün kıyısından geçti. Kalabalık savunma yapan ve orta alanı çok adamla kontrol eden Rizespor topu Galatasaray'a bırakıp kontrataklarla golü düşündü..
Çoğu zaman yana, geriye pas yapan Galatasaraylı oyuncular belki topun hakimiydi ama final paslarında tercihler hep yanlıştı. Denayer savunmayı tek başına ayakta tutarken Rize'nin gol olabilecek ataklarını doğru zamanla ve yerinde müdahalelerle etkisiz hale getirdi. Denayer'i sezon başından bu yana "Stoper" oynatmayan hocalara yuh olsun.. Kazanamamak Galatasaraylı oyuncularda ciddi bir güvensizlik yaratmış. Yöneticiler bana bu duruma "Tükenmişlik sendromu" olarak yorum yaptı.. Aslında tükenen Galatasaray yönetimi.. Çünkü maçtan önce yönetim oyunculara, "3 puan alın adam başı 50 bin lira kazanın" demiş.. Para özgüveni maalesef geri getirmez. Taraftarın desteği olmadan bu oyuncular ayağa kalkamaz.. Ancak taraftar da tuhaf. Çünkü oyuncuları önce yuhluyor, sonra tribüne çağırıp destek veriyorlar. Ardından da, "Formayı çıkarın çıplak oynayın" diye tempo tutuyor.. Taraftar, futbolcu arasında senkron yok.. Yönetim ise "Özgüven ve kalite eksikliği" yaşayan oyuncuları para dopingiyle ayağa kaldırmaya çalışıyor. Maçın genelinde Galatasaraylı futbolcular istekliydi. Ama taraftar baskısı yüzünden kulakları tribünde ürkerek ve korkarak oynadılar..
Bu ürkeklik nedeniyle G.Saraylılar ceza alanı önünde "Aman hata yapmayayım" endişesi yüzünden kaleye cesaretle şut atamadı. Sneijder, Selçuk ve Balta'nın olmadığı ortamda Podolski'nin sorumluluk almaması kartvizitinde yazan "Alman yıldız" ünvanına yakışmıyor.. Emre, Bilal didindi durdu. Çok top ezmesine rağmen golün asistini yapan Yasin ile Olcan mücadeleden kaçmadı. Ama Podolski önüne düşen toplara bile hamle yapmadı.. Taraftar Muslera'ya sevgi gösterisinde bulundu. İki maçtır kaptan çıkan Muslera ne yazık ki formda değil. Rize'nin attığı golde hatalıydı çünkü boşa çıktığı için topu yumruklayamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA