Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Ergin hoca tam bir lider

Galatasaray Odeabank Basketbol Takımı ligde şampiyon olsa bile statü gereği Euroleague'e katılamayacaktı... Sadece EuroCup şampiyonluğu, Galatasaray'a Euroleague kapısını açacaktı. Galatasaray, yine bir ilke imza attı. Ergin Ataman ve öğrencileri, "Dar bütçe" ve "Kısıtlı kadro" ile basketbolun UEFA Kupası'nı yani EuroCup'ı kazanıp Türkiye'ye bu kupayı getiren ilk kulüp oldu.. Final rövanşını hınca hınç dolu Abdi İpekçi Salonu'nunda izledim ve gurur dolu başarıya tanık oldum.. Zaferi yaşatanları kutluyorum.
Tribünlerin, "Galatasaray'ın çocuğu" dediği Ergin Ataman tribünden Galatasaraylı.. Başkan kontenjanından 17123 numaralı yeni kulüp üyesi olmasına çok şaşırdım. Bu üyelik çok önceden olmalıydı.. Neyse.. Ergin Ataman SABAH'a verdiği röportajda, "Bana İmparator denmesinden hoşlanmıyorum.. Taraftar ne isterse onu diyebilir. Ama ben kendimi basketbol şubesinin lideri olarak görüyorum. Bana lider ya da efsane denilmesini tercih ederim..." yorumunu yapmış... Ataman'ı söylemleriyle eylemleri arasında çelişkileri olmadığı için seviyorum.
Yani Ergin Hoca "Net", çalışkan, sevecen, hırslı, hedefi olan ve en önemlisi prensipli bir koç... Asla hayal satmıyor... Türkiye Ligi ve Eurolegue'de gelecek sezon toplam 80-90 maç oynayacaklarını vurguluyor. Ergin Hoca'nın verdiği mesajın alt yazısında şöyle yazıyor: "Benden heyecan verici bir takım yaratmamı istiyorlarsa 9-10 milyon dolarlık bütçe istiyorum.."
Galatasaray taraftarının final maçındaki gövde gösterisini gördükten sonra Ergin Hoca'nın "Heyecan verici kadro" isteği ve bütçe talebi sadece yönetimin değil tüm Galatasaray camiasının duyması ve el atması gereken bir hamle olmalıdır... Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray tarihine üç kupa kazanan ve dördüncü yıldızı takan teknik adam olarak geçti. Bu gücüne rağmen yönetime karşı, "Gelecek sezon heyecan verici bir kadro kuracağım. Bana şu kadar bütçe verin" diyemedi... Yani başarıyı büyütecek yumruğu masaya vuramadı. Ergin Hoca ile Hamza Hoca arasındaki fark "Liderlik" anlayışına en güzel örnektir. Zaten başarılı liderler doğru zamanda, doğru amaçla, doğru hamleler yaparlarmış. Tıpkı Ergin Ataman gibi...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA