Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Selçuk’u eleştir ama!

İki takımın taşıdığı pankartta şöyle yazıyordu:
"Öfkeyle değil, saygıyla güzeldir futbol.." Bu anlamlı pankarta ben de, "Futbolu akıllı oyuncularla oynamak güzeldir.
Şımarık, laubali, disiplinsiz ve oyun zekası kısıtlı oyunculara yer olmamalıdır" ilavesini yapıyorum. Hakemlerin eleştirildiği ortamda, Fırat Aydınus, müthiş güzel maçlar yönetiyor. Hakem Aydınus, verdiği üç penaltıda haklıydı. İgor Tudor'un yerinde olsam Florya'da Chedjou-Tolga ikilisini çağırır ve "Neden elle oynayıp iki penaltı yaptırdınız.
Bir bildiğiniz varsa ben de öğreneyim" diye sorarım. Böyle aptalca ve kör gözüne parmak sokar gibi penaltı yapılır mı? Yönetim ya da teknik heyet Chedjou-Tolga gibi oyuncuları disipline etmek istiyorsa bir ceza modeli geliştirmeli. Özellikle Tolga, yaptığı penaltıya kadar koşu kalitesiyle ön plana çıkıp basit oynayarak göz doldurdu.
Kaptan Selçuk İnan, attığı muhteşem frikik golüyle sadece Galatasaray'ı zafere taşımadı, akılsızca iki penaltı yapan arkadaşlarını da kurtardı. Selçuk pas hatası yapıyor diye eleştiriliyor.
Ama Tudor'un ağır idmanlarında adale zorlanması yaşamıyor... Neden mi? Çünkü iyi çalışıyor, kendisine bakıyor ve öğlen uykularına önem veriyor. Tudor'un yeni sistemi, doğru uygulanır ve oyuncular riskli pası düşünmez ise Galatasaray rakip kalede ciddi pozisyonlar üretir. Bu sistemin işlemesi için sadece oyuncuların çok koşması yetmez, sahaya çıkacak kadronun istikrarlı olması gerekir. Antalya ile G.Birliği maçlarının kadroları arasında ciddi farklar var. 3-4- 3'lü sistemin üç zafer anahtarı var: 1-Kadro istikrarı... 2-Oyuncuların oynama alışkanlığını kazanması. 3-Özellikle savunma oyuncularının sık sık değişmemesi… Bu sistemde en etkili isim güçlüyse Sneijder olur ve kanatlardan bindirecek Bruma, Rodrigues ve Yasin gibi oyuncuları rahat pozisyona sokar. Zaten Tudor, eğer yorulan Josue'yi 10 dakika erken çıkarıp Sneijder'i oyuna alsaydı G.Saray maçı koparırdı.. Özellikle Snejder'in "Al maçı bitir" dercesine servise sunduğu iki adrese pası, maalesef müthiş bir gol atan Podolski değerlendiremedi.
Elazığ kupa deplasmanında Carole sol stoper oynamış ve kademeye başarılı girdiği gibi geriden topu oyuna derinlemesine etkili sokmuştu. Carole dün sol stoperde yine başarılı oldu.

Selçuk İnan, attığı muhteşem frikikle sadece Galatasaray'ı zafere taşımadı. Akılsızca iki penaltı yapan arkadaşlarını da kurtardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA