Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Tudor kalmalı!

Başkan Dursun Özbek için herhalde Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı yazarlar büyük önem taşıyor. Söz uçar ama yazı kalır. Sabah Spor'daki "Serbest Kürsü"de bakın kimler Tudor için ne demiş?
Tarih: 1 Kasım 2017... Fenerbahçeli Rıdvan Dilmen, "Tudor kesinlikle kalmalıdır" diyor.
Tarih: 21 Kasım 2017... Beşiktaşlı Metin Tekin, "Tudor'u göndermek hata olur" diyor.
Ben; Levent Tüzemen olarak çapsız, bilgisiz, oyunu okuyamayan, kavgacı Hırvat hoca için Trabzon yenilgisinden sonra şöyle yazdım: "Galatasaray Tudor'la asla şampiyon olamaz..." Dursun Başkan Rıdvan ve Metin'i dinleyerek bizlerin gözümüze sokarcasına, "Arkasındayım" dediği Tudor'la resimler çektirdi.
1985 yılından bu yana 32 yıldır takip ettiğim Galatasaray'ın başında Saftig, Riekerink dâhil bu kadar yeteneksiz, bilgisiz, tecrübesiz ve çapsız bir hoca görmedim. Galatasaray'ın başarısız olduğu yıllarda bile görev yapan teknik adamların bir oyun anlayışı vardı.
Galatasaray'ı deneme tahtasına çeviren sistemlere ve sayılara inanmayan Tudor'un Malatya maçında "Mucit" gibi sahaya sürdüğü kadroda 3'lü savunmada Maicon sağda, Denayer göbekte, Ahmet Çalık solda oynuyor. Tek hamleli Maicon koridor oldu. Havaya bile sıçrayamayan Denayer hatalı paslar yapmaktan usanmadı. Çalık yenilen ilk golde "Arkamda kim var?" diye bakmayı akıl edemedi. Yani üçünü toplasan kaliteli bir stoper yapmazlar.
Oysa; Akhisar maçını kazanırken 4'lü savunmada Denayer sağ bek, Maicon- Serdar göbekte, Linnes de sol bekteydi. Kazanan kadroyu değiştirmenin anlamı var mıydı? Akhisar'ı solda oynayan Yasin dağıtmıştı. Malatya maçında neden sağda oynadı? Feghouli ile oyunu kuracak Belhanda sahada yine yoktu. Bu Faslı ve Cezayirli oyuncuları getiren ve yüksek ücretler verenlere yazıklar olsun. Son sözüm Başkan Özbek'e: "Tudor'la muhabbetiniz bol olsun."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA