Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Deplasman krizi için güven oldu

Eren Derdiyok'un sürpriz sakatlığı sonucu Fatih Terim elindeki tek golcüsü Gomis'i, Akhisar'da doğru bir kararla kulübeye çekti.
Nagatomo, Linnes ve Feghouli'yi ligi de düşünerek dinlendirdi. Galatasaray'ın kulübesi geniş değil. Terim santrforsuz 4-6-0 modeliyle bir G.Saray'ı sahaya sürdü. Bu 11'in herhangi bir maçta yan yana oynadıklarını hatırlamıyorum. Gomis olmayınca Rodrigues de istediği duvar paslarını yapamadı, patlayıcı deparlarını sergileyemedi. Belhanda'nın sağda oynayan Sinan'a yanaşması kağıt üzerinde belki doğruydu ama etkisiz kaldı. Gomis'in yokluğunda Belhanda, Rodrigues'e yakın oynasaydı Galatasaray daha çok pozisyon üretirdi. Faslı yıldız, araya atacağı toplarla Rodrigues'i daha üretken hale getirirdi. Akhisar'ın sağ beki Lopes, Rodrugues'in hızını ve gücünü bildiği için alıştığımız kanat bindirmelerini yapamadı. Akhisar şans golü attı ama Muğdat'ın auta giden şutunu Seleznyov'un takip etmesi kalitesi adına mükemmeldi. Galatasaray'ın iki dakika sonra Ahmet Çalık'la bulduğu gol Akhisar'ın performansına olumsuz yansıdı. Akhisar uzun süre maçı 1-0 önde götürseydi, Galatasaray'ı kompakt futbolun içinde etkisiz hale getirebilirdi.
Tolga Ciğerci koşu kalitesi ve enerjik yapısıyla takımın enerji santrali oldu. Ancak hücuma çıkarken kaptırdığı toplarla kulübeyi öfkelendirdi. Terim, savunmaya, Muslera'ya ve Tolga'ya 'garanti oynayın, riske girmeyin' gibi bir vücut dili kullandı.
Terim, Linnes'i çalışkanlığından dolayı oynatıyor. Ama Mariano ile oynamak çok farklı. Çünkü Brezilyalı yıldız top tekniği ile aklını mükemmel birleştiriyor. Rodrigues oyundan çıktıktan sonra Lopes-Muğdat ikilisi Latovlevici'nin kanadından çok etkili ataklar geliştirdiler. Gecenin yıldızlarından Serdar Aziz doğru pozisyonlar alırken ilk hamlelerde de çok başarılıydı. Feghouli girdikten sonra Galatasaray'ın oyun gücünü müthiş artırdı. Ama santrforsuz oynamanın verdiği şaşkınlıkla Sinan-Yasin-Feghouli üçlüsü final noktalarında birbirlerine ikramda bulununca pozisyonları harcadılar. Sinan maç boyu ön plana çıkmadı ama kupa golcülüğünü hatırlayıp mükemmel kafa golüyle Galatasaray'a final kapısını araladı. Bu galibiyet deplasmanlarda kriz yaşayan Galatasaray'a güven olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA