Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Savunma netleşmeli

Şenol Güneş özel maçlarda Milli Takım'ın futbolcu havuzunu doğru kullanıyor ve fazla oynama şansı olmayan oyunculara yer veriyor. İlk yarı Hırvatlar'a karşı 9 yeni oyuncu ile oynadık. Birbirleriyle oynama alışkanlığı olmamasına rağmen milliler mücadele konusunda istekliydi, her oyuncu savunma anlamında takım olarak hareket etti. Topu anlayış olarak Hırvatlar'a bırakırken hızlı hücuma çıkma konusunda hep hazırlıklı olduk. Top rakibe geçtiğinde milliler özellikle önde hemen baskı yapmaya dikkat etti. Genelde ideal kadroda yer bulamayan oyuncular özel maçla "Angarya" olarak kabul eder. Milli Takım'da bu zihniyeti görmedim. Çünkü herkes ciddiyetle mücadele etti. Ancak en zayıf halkamız savunmamızdı. Bu yüzden amatör bile sayılmayacak goller yedik. Şenol Hoca özellikle savunmanın göbeğini netleştirmeli ve yedeklerini belirlemeli. Bu arada kaleci Uğurcan'ın form düşüklüğü yaşadığını söyleyebilirim. Hırvat Budimir'in dirseğiyle alıp attığı golde Uğurcan yere yatmayıp ayakta kalmalıydı. Hırvatlar'ın ikinci golünde de kaleyi boşaltması hataydı. Adaletli olursak; kaleci Altay performans olarak Uğurcan'ın önünde görünüyor.
Eylül ayından itibaren Milli Takım'da gördüğüm en çarpıcı özellik oyuncuların "teslimiyetçi" bir ruha sahip olmamalarıdır. Çok maçta geriye düştük ama Hırvatistan maçındaki gibi yine geri döndük. Şenol Hoca oyunculara müthiş bir öz güven yüklemiş. Oyuncular Milli Takım'a koşarak geliyorlar. Hırvatlar'ın bir futbol ekolü var. Oyuncular bir sisteme bağlı oynuyor. Milli Takım'ın mücadelesi, inatçılığı, kaybetmeme hırsı alkışı hak ediyor. Ancak biz de bir sistem takımı olmalıyız. Ayrıca Deniz Türüç ile Cengiz Ünder'in attığı goller şahaneydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA