Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Mancini, Drogba'yı oyundan alamaz!

Beckanbauer doğru söylüyor, Drogba şov yapıyor. Bu takımın antrenörü o, istemese oyundan çıkmaz

Drogba'nın Kopenhag maçında sahada oyunculara yaptığı taktik konuşması çokça eleştirildi. Sizin düşünceniz nedir?
Beckenbauer haklı. Drogba şov yapmayı seviyor. Ezik bir hoca bu şovlara razı olur, ben olmam. Dünyanın hiçbir hocası olmaz. Ama tabi Türkiye'de halftime'da soyunma odasına giren başkanlara ses çıkarmayan hocalar olduğu gibi sahanın içinde de Drogba'nın şovlarına sesini çıkarmayan hocalar var. Ne diyor Franz Beckenbauer 'Böyle bir şey yapmasın demiyorum. Konuşacaksa soyunma odasında konuşsun.' Seyircinin önünde böyle şovlar yapmak antrenörün itibarını azaltır.' Evet. Bana da sorarsan bu takımın hocası Drogba. Bunun için ona dokunamıyor, dokunulmazlığı var.

OLUMLU BİR DURUM DEĞİL!

Drogba, kendisi 'Ben çıkacağım' işareti yapmadığı sürece Mancini onu çıkaramaz. Bugün öyle düşünüyorum ben. Çünkü takımın lideri, teknik direktörü o. 'Onun işaret ettiği adamı oyundan alıyorlar, onun oynat dediğini oynatıyorlar' diyorum ben. Bu da iyi bir şey değil. Franz Beckenbauer'in dediği de bu. Dünyanın en tecrübeli futbolcularından, yöneticilerinden, idarecilerinden, teknik adamlarından biri.

TERİM'DEN BERİ DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK
G.Saray, Kayseri karşısında 1 dakika içinde 2 gol yedi. İtalyan hocalar savunma futbollarıyla ünlü ama G.Saray, Mancini ile gol yemeden maç tamamlayamıyor.
O ilk yarı 10 Kasım'da Kadıköy'de oynanacak maçta olsa Galatasaray 2-0 galipken 1 dakikada atılan 2 golle ilk yarı 2-2 bitse ne olur! Bizim bütün kusurumuz, Türk spor basınının bütün kusuru, yayıncı kuruluşun yorumcuları ve spikerleri dahil tabelacılıktan bir türlü kurtulamıyoruz!.. Birden bire Galatasaray göklere çıkarılmaya başlandı. 'Mancini geldi öyle oldu, Mancini geldi böyle oldu, Mancini geldi Galatasaray daha fazla koşuyor, Mancini bir dahi, fizik kondisyon uzmanı getirdi, şimdi Galatasaray'ın kondisyonu yükselecek!' Terim'den bu yana değişen hiçbir şey yok. PTT 1. Lig'de Kopenhag'ı yenecek 5-6 tane takım var. Böyle bir takım karşısında ilk yarıyı 3-0 önde kapatıyorsun ama ikinci yarı dördüncü golü atamıyorsun; bu bizde zafer!.. Tabelada 3 yazıyor çünkü...

AYSA L'LA 2.YAR IYI İZLEYELİM
Üstüne de başkanından başlayarak 'İşte Sneijder bu!..' diye övgüler... Niye; Sneijder 2 tane gol attı! Kayseri maçında Sneijder nerede? Sakatlandı, çıktı. Bütün Galatasaraylılar 'İyi ki sakatlandı' dediler. Çünkü senelerdir, 'Fatih Terim bunu niye oynatıyor?' diye eleştirdiğimiz, en başta ben, Emre Çolak oyuna girdi ve Galatasaray ikinci yarı daha iyi top oynadı. Emre Çolak, Sneijder'den daha iyi top oynadı. Ünal Aysal dahil, Kopenhag maçından sonra Sneijder destanı yazanlarla birlikte Kayseri maçının ilk yarısındaki Galatasaray ile ikinci yarısındaki Galatasaray'ı birlikte seyredelim. Aynı futbolu oynayan iki adamın oynadığı futbol... Sneijder nerede var, Emre nerede var? Sneijder'in katkısı ne oyuna, Emre Çolak'ın ne?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA