Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sporda felakete doğru gidiyoruz

İki kulüp için yıllardır telaffuz edilen 'düşman' sözcüğü Türkiye'yi felakete götürüyor. Önce dinamiti koydular şimdi fitili de yakıyorlar

Galatasaray Odeabank'ın Fenerbahçe'yi 69-58 mağlup ederek Euroleague şampiyonu olduğu maç sonu Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Galatasaray taraftarları salon çıkışında karşı karşıya geldi. Küfürleşmeye varan gerginlik yaşandı. Kulüpler arasında bildirim savaşı yaşandı. Bu gerilimi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ben açık söylüyorum, Türkiye bir felakete gidiyor ve bunu ciddiye alan hiç kimse yok. Aylardan beri söylüyorum; Fenerbahçe ve Galatasaray gibi gerçekten ezeli rakip ve ebedi dost iki kulüp, yıllardan beri adım adım, ısrarla ve inatla telaffuz edilen 'düşman' sözcüğü yüzünden Türkiye bugün ayrılır hale geldi. Önce dinamiti koydular, şimdi fitili de yakıyorlar. Fitil yavaş yavaş dinamite doğru gidiyor. Patladığı zaman neler olur bilemiyoruz. Geçen hafta Heysel Faciası'nın 25. yılını yaşadık. Heysel beklenmeden gelen bir olaydı, bunu bekliyorum ama kimse hiçbir şey yapmıyor. Yani, yangına körükle gidenleri sessiz izlemek, suça ortak olmak demektir. Sporda Şiddetle Mücadele Yasası diye bir yasası olan Türkiye'de, kimse darılmasın ama yürütme de yargı da görevini yapmıyor. Spor Bakanı; çağırır bu başkanları 'Kardeşim nereye gidiyorsunuz? Sizin amacınız nedir?' diye sorar. Bu ülkenin bin yıllık sözüdür, 'İmam-cemaat' hikayesi. Sen tepede böyle saldırırsan, böyle düşmanca laflar edersen, böyle hakaretler edersen aşağıdaki insanlar birbirini öldürürler.

Bakan kulüp başkanlarını çağırıp, "Kardeşim sizin amacınız" ne demeli...

Rusya'da rezil olduk

Kadın basketbolunun en prestijli kupası Euroleague'de Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe'yi 69-58 mağlup ederek Avrupa'nın en büyüğü oldu.
Orada bile rezil olduk. Türk sporunun hele Türk kadın sporunun dorukta olduğu bir gece, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde iki Türk kadın takımı final oynuyor, bunun keyfini yaşayacaklarına, bunun mutluluğunu yaşayacaklarına Rusya'da iki karşılıklı tribüne oturmuşlar birbirlerine sövüyorlar.
Birbirlerine sövmek için Rusya'ya gitmişler, takımlarını kutlamaya değil. Yani ne hale geldiğimizin resmidir. Allah'tan Rusya gibi iletişimi az bir ülkede oldu bu. Yani bu final İtalya'da, İngiltere'de, Fransa'da olsaydı dünyaya rezil olmuştuk. 'İşte Türkler' diye manşetler atılmıştı. Böyle bir şey olur mu ya!

Başkan maça gitmiyor, yönetici nah işareti yapıyor

Ünal Aysal'ın Rusya'daki tarihi maça gitmemesi de tartışma yarattı. Böylesi önemli bir maçta takımın yanında olmak yerine Mali Genel Kurul'a katılan Aysal'ın bu kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Üç para etmez bir kongre için Ünal Aysal gitmedi ya! Böyle bir maç Türkiye tarihinde ilk.
Senin on paralık mali kongren gelecek hafta da olur, ertesi gün de olur, bir gün evvel de olur, üç gün sonra da olur. Hiç de olmayabilir. 'Kabul edenler, etmeyenler' diye el kaldıracak diye Ünal Aysal böyle bir şeyi kaçırıyor. Adamın değer ölçülerine bakar mısın? Galatasaray Başkanı'nın değer ölçülerine bakar mısın? Özel uçağı var. Sabah gelirsin kongreye, dersin ki 'Arkadaşlar ben şimdi uçuyorum Ekaterinburg'a.
Türkiye bir tarihi yaşıyor orada. Benim orada olmam lazım. İsterseniz beni ibra etmeyin.
Hadi Allah'a ısmarladık.' Ama bunu ayarlaması gereken kişi aslında Spor Bakanı. 'Arkadaşlar ben bu maça gidiyorum. İki kulüp başkanı da benim yanımda olacak' desin de 'Hayır' desinler bakayım. Bir resim gördüm, gözlerime inanamadım. Fenerbahçe yöneticisi, Galatasaray tribünlerine 'nah' işareti yapıyor.
Senin yöneticin bunu yaparsa oradaki insanları nasıl tutarsın ya!
Tam böyle felaket bir yangına körükle gidiliyor ve herkes seyirci.

EDİTÖR: ÖZGE AYDIN

HINCAL ULUÇ'LA YARIN:
Kadıköy Savcısı'na ihbar ediyorum...
Sporda şiddete çözüm için iki öneri...
Aysal 2016'da gerçekten bırakacak mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA