Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Mancini bunu İtalya'da satsın

Mancini, İtalyan basınına yaptığı açıklamada Galatasaray'a geldiğinde takımın 9. sırada olduğunu hatırlatarak, Türkiye Kupası'nı alıp ligi de 2. sırada bitirirlerse başarılı sayılabileceğini söyledi. Sizce kupa şampiyonluğu ve lig ikinciliği Mancini ve Galatasaray için bir başarı mı?
Bu sene Türk futbolunun en kötü senesi. Bu sene şampiyonluk F.Bahçe'ye altın tepside sunuldu. Bunu hep söylüyorum. G.Saray dökülüyor, Beşiktaş dökülüyor, Trabzon dökülüyor. Hadi Mancini bana "Hayır" desin. Bursaspor, Eskişehirspor dökülüyor. Yani bütün takımlar dökülürken F.Bahçe zorla şampiyon oldu. Onun için hangi başarı? Böyle bir senede Fenerbahçe'nin dokuz puan gerisinde kalmak, 3 hafta kala F.Bahçe'yi şampiyon ilan etmesine sebep olmak utanç verici G.Saray için. Hangi Galatasaray?
Son iki yılın şampiyonu, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalisti. Aynı kadroyu muhafaza etmiş, üstüne de Roberto Mancini ve Ünal Aysal'ın transfer ettiği ünlüsü-ünsüzü aşağı yukarı bir 11 kişi transfer etmiş. Ligi sen Fenerbahçe'ye hediye etmişsin, Fenerbahçe de kupayı sana hediye etmiş. Durum aynen bu! Ne başarısı? Şurada kalmış iki hafta hala Beşiktaş ile ikincilik mücadelesi veriyor. Utanır insan ya!
Maddi-manevi ayakta duracak hali olmayan, bitik vaziyetteki (sakatlıklar bir yandan, cezalar bir yandan, parasızlıklar bir yandan) Beşiktaş ile sen hala ikincilik mücadelesi yapıyorsun ve bu başarı. İtalyan medyasına satar bunu. Ama Türkiye'ye satması çok zor.

G.Saray'dan soğuttular!

G.Saray, Şampiyonlar Ligi için kritik maçlara çıkıyor ancak taraftar da takımına destek olmuyor. G.Birliği karşısında 17 bin 842 taraftar önünde oynayan G.Saray, ilk defa TT Arena'da 20 bin taraftarın altında oynadı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kimsede heves kalmadı. Bizim evdeki maç seyretme sayısı dörtte bire düştü. Ekmek elden, su gölden, arkadaşlarıyla bir gece geçirecekler. Kimsenin içinde Galatasaray'ı seyretme zevki kalmadı. Yani Aysal ile Mancini'nin en büyük başarısı budur. Milleti G.Saray'dan soğuttular.

Arda değerini buldu

A.Madrid ile Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkan Arda'ın performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Arda'ya "Git" diyen ve gitmesi için baskı yapan gazeteciyim ben. "Sakın düşünme Arda git. Çünkü bu ülke, seni öldürmeye kararlıların başında UltrAslan var." Turgay Şeren'den bu yana en genç G.Saray kaptanını baş tacı edeceğine UltrAslan yuhalıyordu. Neden? Kız arkadaşı üzerinden. UltrAslan o zaman bitti benim için. UltrAslan bir menfaat kurumudur, G.Saraylılıkla alakası yok. G.Saray Arda'yı satmaya karar verdiği zaman da konuşulan rakamlar çok küçüktü. Ben, "Arda'nın değeri asgari 50 milyon" dedim. İşte bugün Arda'nın piyasa değeri... Ama Arda'yı o durumdan bu hale getiren gitme kararı oldu. Çünkü değerini bilen ve oynatan bir kulüpte, değerini bilen bir taraftar önünde oynuyor.

Amigoluk yapıyor!

Aziz Yıldırım'ın, F.Bahçe'nin voleybol ve basketbol maçlarındaki gösterdiği agresif tavırlar maçlardan daha çok konuşuldu.
Her maçta hakemlere saldırdı, federasyon başkanlarına saldırdı, sokakta gazetecilere saldırdı. Aziz Yıldırım, Galatasaraylı gazetecilere söverek ve tehdit ederek " Küfür de ederim, döverim de" diyor. Voleybol Federasyonu Başkanı'na saldırıyor, voleybol hakemine saldırıyor, takıma "Sahadan çekilin" talimatı veriyor. Sahadan çekilmeyip yenilen takım için gelecek sene bütçesinden kısma kararı veriyor ve o takımı ikincilik madalyasını almak için seremoniye göndermiyor. "En İyi Servisçi" seçilen Marshall'ı da "En İyi Servisçi" kupasını almaya göndermiyor. F.Bahçe'nin başında bir amigo var. Uzatılan bütün elleri tükürerek çeviren bir amigo var. F.Bahçe'nin başına Fenerbahçe'nin tarihindeki o güzelliklerin sahibi türde bir başkan geldiği gün bu sahneler her maçta görünmeye başlar, bu deplasman yasakları da kalkar. Yeter ki Fenerbahçe'nin başına Aziz Yıldırım'ın yerine bir sporsever (amigo değil) gelsin. Ama Fenerbahçe böyle birini başkan seçer mi onu da bilmiyorum. Aziz Yıldırım "Ben şike yapmadım. Yapmışsam da Fenerbahçe için yapmışımdır" diyor ve alkışlanıyor. Alkışlayan da Divan Kurulu. Divan Kurulu "Akil adamlar kurulu", "Kongrenin de üstünde bir kurul" demek. Ama bunlar alkışlıyorlar. Bu Fenerbahçe nasıl amigonun dışında başka başkan seçer o zaman?

EDİTÖR: ÖZGE AYDIN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA