Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sivas G.Saray'ı perişan etti

Galatasaray, Sivas'ı yenerek Arsenal maçı öncesi moral buldu. Ama futbol açısından çok da tatmin edici değildi. Sivas'ın kaçan pozisyonları biraz da maçın sonucunu belirledi. Galatasaray'ı nasıl buldunuz?
Maçın 10. dakikasında Roberto Carlos eliyle '4' işareti yaptı. 10. dakikada Sivas'ın 4 net gol pozisyonu vardı. Ama Galatasaray'ın bütün maçlarına bak; rakibin girdiği gol pozisyonlarının haddi hesabı yok. Kurtaran ya Muslera ya da adamlar şutu auta atıyor.
Sonra ertesi gün gazetelere bakıyorsun; Galatasaray'ın en iyi oyuncuları Chedjou ve Semih! Rakibin pozisyon rekoru kırdığı maçlarda senin iki stoperin nasıl takımın en iyi oyuncusu olabilir? Niye; Chedjou gitmiş kafa vurmuş, gol atmış. Tam skor yazarı kafası... Chedjou gol attı, onun için notu 8-9. Yuh!
10. dakikada 4 gol yiyordu Galatasaray! Kimin yüzünden yiyordu o golleri; savunma adamları... Kimsenin bunlara baktığı yok. Onun için de kimse maç değerlendirmesi yapmıyor. Sivasspor, perişan etti Galatasaray'ı...

PRANDELLİ DAHA NE YAPTIĞINI BİLMİYOR!
Prandelli ilginç kararlara imza attı. Melo'yu stoper, Sneijder'i ön libero, Olcan'ı forvet oynattı. Bu değişiklikler takıma nasıl yansıdı ve ligin ortasında böyle radikal denemeler yapması normal mi?
Prandelli ne yaptığını bilmiyor. Prandelli elindeki takımı, elindeki adamları bilmiyor.
Şimdi; Galatasaray'ı 3-5-2 oynatmaya karar vermiş. Niye 3-5-2 oynatıyor ısrarla ve inatla... Fatih Terim ve Mancini'den gelen 4-4-2'yi oynatmamak için 'Ben yeni geldim. Ben yeni sistemle oynayacağım!'
Yeni bir sistemle oynayacak ama takım ona göre kurulmamış, hazırlık döneminde denenmemiş. Ona göre elemanın var mı elinde? Semih yalvarmaktan bir hal oldu; 'Dörtlü savunmaya dönelim' diye. Çünkü Galatasaray senelerden beri dörtlü savunma, önünde dörtlü orta saha... O savunmanın ve dörtlü orta sahanın kanatlarında oynayan adamların ikili hareketleri ile kanat akınları geliştiren ve ortadaki iki santrfor ile gol arayan bir takımdı. Çok güzel çapraz koşular yapıyordu; Drogba-Burak, Umut- Burak. 'Hayır; ben öyle oynamayacağım' dedi.
Üçlü savunmaya, 3-5-2'ye döndü. Aslında 3-5-2'de değil oynadığı oyun... Olcan da orta sahanın içinde oynuyor. 3-6-1 oynuyor aslında Galatasaray!
'Efendim Sneijder'i Pirlo gibi oynatıyor.' Pirlo'yu Pirlo gibi oynattığı zaman ne yaptı ki İtalya'nın başında Prandelli? Şimdi Sneijder'den Pirlo yaratacak! Pirlo gibi bir adamın etrafında İtalyan Milli Takımı varken bir işe yaramayan o oyun düşüncesiyle şimdi Galatasaray yaratacak, Sneijder yaratacak! 'Vay! Ben geldim bak Galatasaray ne oldu!'
Galatasaray macera arama yeri değil. Elinde şu anda üçlü savunma yapacak güç yok!

OLUMSUZ DÜŞÜNÜNCE AKLIMA HEZİMET GELİYOR
Bütün bu kafa karışıklığının ertesinde zorlu bir Arsenal maçı var. Bütün bunların toplamı nereye çıkar? Mümkün olduğu kadar iyimser olmaya çalışıyorum.
1- Arsenal bu sezon iyi durumda değil.
2- Galatasaray'ın Avrupa maçlarında bir geleneksel değişik oynama alışkanlığı var.
Bütün iyimser olma çabalarımla böyle düşünmeye çalışıyorum. Çünkü böyle düşünmediğim zaman karşıma bir hezimet görüntüsü geliyor.

HAKEMLER EYYAMA MECBUR VE MAHKUM

Beşiktaş maçı sonunda Ertuğrul Sağlam'ın hakemlere yönelik isyanı vardı. O maçta sonucu hakemler mi belirledi? Ertuğrul Sağlam başka bir dünyada yaşıyor herhalde! Hakemler; sırasıyla Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ı tutmaya devam edecekler. Çünkü maç başına aldıkları para 5 bin 700 lira... 'Ayda 5 bin 700 lira alanlar el kaldırsın' desek Türkiye'de 70 milyon kişinin parmağı oynamaz yerinden...
25 yıllık devlet memurunun alamadığı parayı bir buçuk saatte alan adam, bu parayı kaybetmemek için her türlü eyyamı yapacaktır.
Deniz Çoban'ı gördünüz. Deniz Çoban gelsin benimle seyretsin; Caner'e ikinci sarıdan kırmızı çıkarabildi mi? Atamaz! Atamaz! Hakemler bu eyyamı yapmaya mecbur ve mahkum...

Editör: Özge Aydın

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA