Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Maç seçiyorlar

Christoph Daum basın toplantısında, "Twente maçını yüzde yüz kazanırız" demişti. Fenerbahçeli futbolcular hocalarının yüzünü kara çıkarmadı ve Kadıköy'de yenildiği Twente'den hem rövanşı aldı hem de gruptan "lider" olarak çıkmayı başardı.
Üç deplasman maçını da kazanarak kendi alanında rekor kıran Fenerbahçe, bu galibiyetle Avrupa Kupaları'nda grup uygulamaları başladığından itibaren gruptan lider olarak çıkmayı başaran ilk Türk takımı oldu.
Galatasaray da bu gece Panathinaikos'u yenerse gruptan lider olarak çıkacak.
Twente-Fenerbahçe mücadelesinde Şampiyonlar Ligi tadında bir maç izledik.
Kasımpaşa maçında sahada yürüyen, rakibe basmayan, mücadele gücü olmayan bir Fenerbahçe vardı.
Ancak Avrupa arenasında Fenerbahçe gerçek kimliğine büründü. Yardımlaşma, mücadele, dikkat, ciddiyet üst düzeydeydi.
Fenerbahçe ilk 20 dakikada içinde maçı bitirebilirdi. Baroni ve Topuz, rakip savunmanın arkasına akıllı koşular yapan Güiza'nın önüne attıkları toplarda pasın şiddetini ayarlayamadıkları için İspanyol forvet, golle buluşamadı.
Slovak Stock ile 35 yaşındaki Danimarkalı Perez, Twente'yi sırtlamaya çalıştı. Bu iki oyuncu Gökhan ile Carlos'un kanadından etkili ataklar yaptı. Son haftalarda düşüş yaşayan Gökhan eski formunda olsaydı, Stock adım bile atamazdı.
Fenerbahçe'nin sol tarafında yaşlı ve tecrübeli oyuncuların kapışmasına tanık olduk.
35'lik Perez, 36'lık Carlos'un bölgesinden sık sık etkili hücum geliştirdi ve gol pozisyonları buldu. Carlos, Perez'le girdiği ikili mücadeleleri kaybetti ama 60. dakikada Twenteli oyuncunun boş kaleye yaptığı gollük vuruşu çizgiden çıkararak kendini affettirdi.

SAHANIN YILDIZI BARONİ
"
Fenerbahçe'nin hedefleri için sonuna dek savaşacağım" diyen Cristian Baroni, dün sahanın yıldızıydı. Baroni yüreğiyle mücadele etti. Sahada basmadık yer bırakmadı. Sadece savunmanın önünde etkili oynamadı; ileri çıkarak hücuma destek verdi. Topla buluştuğunda riske girmeyip "garanti pas"ı tercih etti. Cristian Baroni, aklıyla mücadele gücünü birleştirerek oynadı.
Twente'nin bulduğu gollük pozisyonlar, Fenerbahçe'nin hücuma çıkarken kaptırdığı toplar ve yanlış pas tercihlerinden kaynaklandı. Baroni'nin dışında Bilica-Lugano ikilisi çok özveriliydi. Topuz da çok çalıştı.
Kasımpaşa önünde dökülen, Twente önünde kişilikli ve övgüye layık futbol oynayan Fenerbahçe'nin bu değişken ruh hali, Alex ve arkadaşlarının maç seçtiklerinin bir kanıtıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA