Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Derbi golsüz bitmez

İki takımın da forvette sıkıntısı var. Derbi golsüz biter mi? 'Atan alır maçı' mı olur?
Forvette Beşiktaş çok daha şanslı. Bobo, Holosko ve Nobre gibi etkili gol silahları var. Asıl sorunu Galatasaray yaşıyor. Kanat bindirmeleri yaptıklarında ortalara kafa vuracak oyuncu bulamıyorlar. Jo oynarsa Arda ve Keita'nın, hatta Caner'in yapacakları ortalar boşa gitmez. Arda ve Keita da yerlerinde oynar, devşirme santrfor olmazlar. Derbi golsüz bitmez. Galatasaray golü bulursa Beşiktaş strese girer. Bir de savunma güvenliğini bırakıp hücuma çok adamla çıkarsa Keita coşar. Ama Beşiktaş ilk golü atarsa Avrupa maçlarındaki gibi alan savunmasıyla rakibinin ayağa isabetli pas trafiğini keser ve skoru korumaya çalışır.

Rijkaard, Madrid'deki taktikle mi oynar?
Yine 4-2-3-1 oynar. Jo girerse Madrid 11'inden Caner çıkar. Bu da Galatasaray'ın ideal oyunu. Çünkü santrforsuz oynayınca önde top tutamıyorlar. Üstelik boy dezavantajı yaşıyorlar. Jo sadece top tutabilen bir oyuncu değil, Beşiktaş defansına ters gelebilecek sol ayaklı bir golcü. Üstelik çok geziyor. Defansı paratoner gibi çekip kenarlara götürüyor. Bu boşluklara Arda, Keita ve Elano, hatta Sarp da girerek pozisyon bulurlar.

TRİBÜN G.SARAY'I ETKİLEMEZ
Avrupa maçı oynayıp İstanbul'a Cuma dönmek Galatasaray'ı nasıl etkiler?
22 Haziran'da sezonu açan Galatasaray, Türkiye'nin üç günde bir maç oynama alışkanlığına sahip tek takımı. Bazen yoğun maç trafiğinden inişli-çıkışlı grafik çizseler de bu temponun altından nasıl kalkılacağını iyi biliyorlar. Madrid'de uyumak doğruydu. Galatasaraylı futbolcular Beşiktaş maçına diri çıkacaklardır.

G.Saray'ın dört yabancısı Franco, Neill, Giovani ve oynarsa Jo ilk kez İnönü'ye çıkıyor. Atmosferden etkilenirler mi?
Galatasaray'ın yerlileri sinirleri alınmış oyuncular. Arda, Servet, Hakan Balta, Uğur, Mehmet Topal ve Mustafa tribün baskısından etkilenmeyecek oyuncular. Ama bir Sabri olsaydı kesin etkilenirdi. Yabancılar ise derbi nedir bilir, tribünün yaratacağı gerilimin içine düşmezler. Rijkaard maç öncesi Keita'yı kesin uyarmalı. Fenerbahçe maçında atılışı, tuzağa düşme potansiyelinin yüksek olduğunu gösterdi. Keita ile Arda'nın birbirlerini çok sevdiğini biliyorum. Birbirlerini dinliyorlar. Arda Keita'nın 90 dakikayı tamamlaması için çaba sarfetmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA