Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Korkaklar hep kaybeder

Özellikle deplasmanlarda üst üste alınan yenilgilerin Rijkaard'da ve takımında oluşturduğu özgüven bunalımı Sivas'ta su yüzüne çıktı.
Önce Rijkaard.. Fenerbahçe maçına çift ön libero ile çıkan ve tek ön liberoya döndüğünde golü yiyen Hollandalı, Sivas'a karşı orta sahayı Topal, Sarp, Ayhan ve Barış dörtlüsünden kurdu. Rijkaard'ın bu korkak tavrı "Rakibe önce pozisyon vermeyeyim, gol yemeyeyim" düşüncesinin dışavurumuydu. Rijkaard, düşme potasındaki Sivas'ı Real Madrid gibi görmüş. Avrupa dahil, hiçbir maçta Rijkaard'ı böyle endişeli ve tedbirli görmedim. Kulübeden yansıyan yüz ifadesi ruh halinin ne kadar dağınık olduğunu gösteriyordu.
Futbolculara gelince... Aykut ve Sarp hariç hepsi Milli Takımlar'da görev yapıyor, yıllardır uluslararası maç oynuyorlar. Aykut, Neill ve kaptan Ayhan hariç hepsi ürkek, telaşlıydı. Bir metreye pas atamadılar. Pozisyon almada inanılmaz hatalar yaptılar. Bunun sebebi de özgüven eksikliğiydi.

İKİNCİYİ ATAMAYINCA
Barış'ın Ayhan patentli attığı gol sonrası Galatasaray'ın skoru arttırması gerekirdi. Sivas'ın ağır savunması Keita ve Dos Santos gibi hızlı oyuncular için bulunmaz nimetti. Pozisyonlar buldular ama son vuruşlarda anlamsız biçimde beceriksizlerdi.
Ayhan tecrübesiyle ağırlığını koydu. Barış çok çalıştı. Darbeyle sakatlanıp sinirlendiğinde kenara alınmalıydı. Topal topu oyuna sokma konusunda beceriksizdi; rakiple top arasına girişlerinde zamanlamasını iyi ayarladı. Servet'in savunmada yaptığı tüm kademe hatalarını Neill kapatmaktan yoruldu, Servet hata yapmaktan yorulmadı.
Futbolda bir kural vardır; rakip kaleye serbest atış kullanırken geride en hızlı oyuncu kalır. Keita, Sabri ve Dos Santos Galatasaray'ın en hızlı oyuncuları. İkisi ceza alanında, Sabri taç çizgisi kenarında atışı kullanıyor. Dönen topta takım kontra yiyor. Futbolcu bunu akıl edemiyorsa, kulübe uyarmalı. Kulübe kafaca öyle dağınık ki; ikinci yarı ayağa top yapması gereken, Sivas kalesine oyunu yıkması gereken, şampiyonluğa oynayan Galatasaraylı oyuncular gol yememe korkusuyla geriye yaslanıyor. Kulübe "Çıkın. Yaslanmayın" bile demiyordu.
Korkunun ecele faydası olamazdı. Korkak Rijkaard ile öğrencileri uzatmada gelen golle şampiyonluk şansını Sivas'ta tüketti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA