Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Büyüklerin işi iyice zorlaşacak

ANADOLU KULÜPLERİ ÖDEMELERDE AKSAKLIK YAŞAMAZSA...

Çok takımın yarışın içinde olacağı bir lig bekliyorum. Yayıncı bedelinin yükselmesinden sonra Anadolu kulüpleri de güçlendiler, iyi kadrolar kurdular, akıllı transferler yaptılar, parayı çarçur etmediler. Eğer Anadolu takımları futbolculara ödemeler konusunda aksaklık yaşamazsa özellikle Eskişehir, Gaziantep, Ankaragücü, Kasımpaşa, hatta ligin yenilerinden Karabük bile ligde zorlu takım adedini yükseltecekler.
Trabzon ve Beşiktaş'ı hazır buldum. Özellikle Beşiktaş çok kaliteli bir teknik adam getirdi ve bol alternatifli bir kadro kurdu. Yıldız transferlerle hem hava yakaladı hem de o müthiş seyircisiyle barıştı. Fenerbahçe'de kompakt bir kadro var. Ancak eskimiş yüzler sıkıntı yaratıyor. Yabancı kadrosunun geniş olması ve her futbolcunun oynayacak durumda olması, artı yerli oyuncuların da kalitelerinin yüksekliği 11'e, hatta 18'e girememe konusunda Aykut Hoca'nın başını ağrıtabilir. Bu çizgide adaleti uygulamak, güveni sağlamak maharet ister. Sadece yönetim, taraftar ve medyanın Kocaman'ın arkasında durması yetmez. Öncelikle futbolcular hocaya sahip çıkmalı.

BURSASPOR'A YAKIŞMADI
Rijkaard'ın bu sene başarısızlık özrü kabul edilemez. Hem kendisi hem de ekibi, rakipleri, oyuncuları tanıyor. Ellerinde ligle ilgili röntgenler var. Baros ve Kewell'ın dönüşü, kilo vermiş Arda'nın moralmen düzelip yüksek formu yakalaması, defansın korunması Galatasaray'ın daha derli toplu bir takım olmasını sağlıyor. Ama kalede sorun yaşanabilir. Başkan Adnan Polat'ın, Ufuk ve Aykut için yaptığı açıklamalardaki güvensizlik işaretleri bu iki kalecinin ayaklarını titretiyordur. Geçen yıl transferleri Rijkaard yapmadı. Bu sezon da artık yönetim hocanın isteklerine yanıt vermeli. Orta saha, defans ve forvet için oyuncu istiyorsa en az ikisi alınmalı.
Bursaspor'un kadrosunu koruması çok doğru bir hamleydi. Ama Şampiyonlar Ligi ve naklen yayın gelirlerine rağmen böyle çapsız yabancıları getirmek Bursa yönetimine yakışmadı. Avrupa'nın 31 yaşına kadar görmediği Insua yerine, Türkiye'yi tanıyan Delgado'yu almak bile daha doğruydu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA