Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kayseri liderlik stresini kaldıramıyor

Kayserispor-Gençlerbirliği maçındaki kıran kırana mücadeleden müthiş keyif aldım. Top iki kale arasında adeta mekik dokudu. Zec ve Mehmet Eren'in "jeneriklik" gollerinin dışında eğer girdikleri pozisyonlarda Gençler'den Zec, Serkan ve Hurşit, Kayseri'den Zalayeta, Mehmet Eren son vuruşlarda acele etmeyerek dikkatli davransalar bol gollü düello izlerdik.
Kayseri maçın favorisiydi ve kazandığında liderlik koltuğuna oturacak olması futbolcuların motivasyonunu olumsuz etkilemiş. Bu durum; Kayseri'nin stresli maçları kaldıramadığını gösteriyor. Tolunay Kafkas döneminde de geçen yıl ilk yarıyı lider bitirecekleri maçta evlerinde Antalyaspor'a kaybetmişlerdi. Ayrıca zirve yarışında kalıcı olmak için "kadro derinliği" büyük önem taşıyor. Kayseri'nin Cangele, Troisi ve Furkan gibi oyuncuların yerlerini dolduramadığı Gençlerbirliği önünde çok belirgindi. Tüm yükü, Moritz, Mehmet Eren ve Zaleyata üstlendi.
Thomas Doll'la yerlerde sürünen Gençlerbirliği yeni hocaları Zumdick ile takım kimliğine bürünmüş. Oyunu geniş alanda oynadılar, top Kayseri'ye geçtiğinde anında alanları daraltıp rakibin pas yapmasına izin vermediler. Önde baskı kurdular ve ilk toplara mühadale ettiler. Kayseri'nin kaybettiği topları da çok çabuk hızlı hücuma taşıyıp pozisyon ürettiler. Yanaşarak ve yardımlaşarak oynamak, Gençlerbirliğili oyuncuların en önemli özelliğiydi. Kayserispor yaratıcı oyuncu eksikliği yüzünden Gençler'in oyun tarzına boyun eğdi.

HURŞUT'UN EGOİSTLİĞİ
Gençlerbirliği'den Hurşut'un futbol adına yaptığı müthiş hareketleri ceza alanında pozisyonlar sonlanmadan durdurup "Bu pozisyon ne oldu?" diye soru sorulsa herkes ya "Hurşut gollük orta yaptı" ya da "Hurşut gol pası verdi" şeklinde cevap verir. Ne yazık ki; o Hurşut binbir emekle yaratıp girdiği pozisyonlarda egoistliği yüzünden gollere kan doğradı. Jedinak da son dakikada Hurşut gibi egoist davranıp Patio'ya "Al golü at" demeyerek Gençlerbirliği'nin kazanmasını engelledi.
Not: Gençlerbirliği aleyhine verdiği penaltı kararı hakem Kuddusi Müftüoğlu'na yakışmadı.Topla önce eliyle oynayan Kayserisporlu Moritz'di. Allah'tan futbolun adaleti, penaltının gol olmasını engelledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA