Türkiye'nin en iyi haber sitesi

LEVENT TÜZEMEN

Mehter takımı

Aslantepe'de taraftarını sırtına alıp kükreyen Galatasaray, dışarıya çıkınca ürkek, korkak ve teslimiyetçi bir ruha bürünüyor. Üst üste maç kazanamamak futbolcularda özgüven bunalımı yaratıyor. Eskişehir ve Gaziantep maçlarında oyunda göze çarpan dengesizlik takım ruhunun mekana göre değiştiğini gösteriyor.
Galatasaraylı oyuncuların dışarıda ezik görüntüden kurtulmaları için 'teslimiyetçi' ruh yapısından kurtulmaları şart. Bu yüzden Galatasaray'ın 'Hagi' gibi hırslı, isyankar, yenilmeyi kabullenmeyen ve takımı ateşleyecek bir lidere ihtiyacı var. Mevcut kadronun karakter yapısı; skor olarak geriye düştüğünde çabuk siniyor ve maçı kazanmak için isyankar bir ruha dönüşemiyor. Hagi'nin bunu görememesi ve böyle bir oyuncu aldırmaması hoca zafiyetidir.
Galatasaray'ın pısırık oyununda en büyük etken Milli Takım'a giden oyuncuların zihinsel ve fiziksel olarak hazır dönmemeleridir. Örnek mi; Eskişehir maçının yıldızları arasında yer alan Sabri-Kazım-Balta üçlüsü maç boyu etkisizdi. Bu üçlü çok pas hatası yaparken kanat bindirmelerini güçsüzlükten yapamadı. Culio da Sabri'nin dinamizminden yoksun kalınca bireysel oynamaya çalıştı ve kayboldu. Tek olumlu hareketi direkte patlayan şutuydu.

FARKTAN KURTULDULAR
Gaziantep golü erken bulunca kontratak düzenine geçti. Topun Galatasaray'da kalmasını ve üzerine gelmesini bekledi. Bu akıllı taktik, rakip kanatlardan bindiremediği için maç boyu işledi. Popov egoist olmasaydı Gaziantep'in 'Şamar oğlanı' yaptığı Galatasaray farklı yenilebilirdi.
Hagi, takımı kenardan yönetemiyor. Maça Baros'la başlamamak ve Anıl'ı tercih etmek maceraydı, tutmadı. Cana'yı stoperde, Neill'i ön liberoda oynatmak fikrinden Hagi artık vazgeçmeli. Çünkü Cana yerini kaybediyor, adamı unutuyor. Neill de göbekten oyun kuramıyor, araya etkili pas atamıyor sadece boğuşuyor. Tabii; ön libero almayanlar da baş suçlu.
TFF Başkanı sevgili dostum Mahmut Özgener, "Futbolda demokrasi yoktur, kurallar vardır" dedi. Kurallar 2. dakikada Gaziantep kalecisinin Stancu'ya yaptığı harekete "Penaltı" diyor.
NOT: Zapata'nın yediği golü amatör bir kaleci bile yemez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.