Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Başkana ve kaptana...

Arda Turan, Türk futbolu için olduğu kadar benim için de çok değerli. Galatasaray'ın tarlasından son yıllarda yetişmiş en kıymetli ürün... Arda'nın çevresinin baskısıyla G.Saray'dan kaçarcasına ayrılmak istemesine bir büyüğü olarak itirazım var. G.Saray, Arda'nın evi, yuvası. "Sıkıldım... Bunaldım... Nefes alamıyorum" şeklindeki bahanelerle G.Saray ile yollarını ayırmamalı. Sorununu, sıkıntılarını yine evinde çözebilir; ilacını Galatasaray ailesinde bulabilir.
Avrupa'ya gitmek her yıldız oyuncu için bir hedef. Ama Atletico Madrid doğru bir hedef değil. Arda'nın gideceği takım Real Madrid, B:arcelona, Chelsea, Manchester United, Arsenal, Bayern Münih, Milan veya Inter olursa saygı duyarım. G.Saray da bir Avrupa takımıdır. Üstelik Atletico Madrid, G.Saray'da büyük değildir. Her büyük takımın 20 yılda bir yaşayacağı burhanlı günler olabilir. Ama her dibe vuruş yeniden yükselişlerin bir habercisidir. Arda da bu yükselişin içinde kaptan olarak bulunmalıdır. Bugünkü takım, Galatasaray'ın tarihinde "En başarısız takımı" olarak yerini ayırttı. Arda da, bu takımın kaptanı. Bugün G.Saray'dan giderse aynı tarih sayfaları onu "En başarısız takımın kaptanı" olarak yazacak. Arda, Galatasaray'dan gidişini ertelemeli ve şampiyon olmuş bir takımın kaptanı olarak kupa kaldırmalıdır. Kaldı ki; Arda'nın G.Saray'a vefa borcu bitmemiştir.
G.Saray Başkanı Sayın Adnan Polat, Arda'ya söz verdiğini söylüyor ve
"G.Saray'ın menfaatleri ne gerektiriyorsa onu yaparım" diyor. Atletico Madrid'in 12.5 milyonluk bonservis teklifi göz kamaştırıyor. Bu para, 1.5 yıldır doğru dürüst oynamayan Arda için taahhüt ediliyor. Demek ki; oynayan bir Arda'nın değeri çok daha yüksek olacaktır. Galatasaray Başkanı, eğer Arda'yı satma düşüncesindeyse vazgeçmelidir. Kendi deyimiyle "Galatasaray'ın menfaatleri" bunu gerektirir.

YENİ YÖNETİM KARAR VERMELİ
Olayın bir de etik boyutu var. G.Saray, 14 Mayıs'ta yeni başkanını ve yönetimini seçecek. Arda'yı satıp satmama kararını mevcut yönetim değil, gelecek yönetim vermelidir. Çünkü bugün Polat yönetiminin kararıyla Arda satılır, yeni yönetim yeni dönemde Arda'nın yerini dolduracak oyuncu transfer edemez ve yeni sezonda da başarısızlık yaşanırsa ihale Adnan Polat'a kalır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA