Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Yabancılar gitmeli

Galatasaray'ın iddiası olmadığı halde taraftarı tribünlere geliyor ve takımına destek veriyorsa, kurulacak güçlü bir takım TT Arena'yı ağzına kadar doldurur. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimin mahkeme kararıyla iptal olacağı söyleniyor, dilerim olmaz. İş başına gelecek yeni yönetim tribünleri coşturacak, Galatasaray'ı ayağa kaldıracak ve hedeflere koşacak bir takımı kurmalıdır. Yapılacak ilk iş yabancıların tümünü yollamaktır. Ben Baros, Neill ve Kewell'ın miyadını doldurduğunu düşünüyorum. Culio, Stancu, Pino ve Zapata da Galatasaray'ı hedeflere taşıyacak yabancılar değil. Ligde takımlarımız kadrolarında 10 yabancı bulundurma hakkına sahip. Yeni sezonda Galatasaray Avrupa'da olmayacak. Bu yüzden çok yabancı almak yerine oynayabilecek başarıya aç isimler tercih edilmeli. Galatasaray'ın yeni yönetimi yabancı sayısını en fazla 7 olarak belirlemeli. Bu alınacak yabancılar da tüccar zihniyetinde olmamalı, karakterli olmalı. Galatasaray UEFA'yı alırken 5 yabancısı vardı ama yerli oyuncuları da kaliteliydi. 2001-2002 sezonunda Galatasaray şampiyon olurken, yabancılarının bir kısmı kiralıktı. Ama sahaya yüreğini koyarak oynayan karakterli oyunculardı. Tribünlerde kaptan Arda için açılan pankartta şöyle yazıyordu: "Kal bizimle, kal bizimle, alınacak çok kupa var seninle." Bu pankarta yönetim kulak vermeli. Gelecek yıl kurulacak yeni takımda Arda hem kaptan hem lider hem de yaratıcı oyuncu olarak başrolde olmalı.

AMRABAT'A BAYILDIM
Galatasaray-Kayseri maçından keyif aldık. İki takımın da hedefi olmayınca mücadelesi yüksek, pozisyonu bol, heyecan dolu bir maç izledik. Galatasaray tıpkı Manisa'daki gibi ilk yarıda etkiliydi. Ve Gökhan Zan ile bulduğu erken golü çoğaltacak pozisyon üretti. Ama son vuruşlarda hem şanssızdı hem de kaleci Gökhan'ı geçemedi. Manisa maçının yıldızlarından Aydın istikrarsızlığını Kayseri maçında belgeledi. Bir 45 dakika takımını 10 kişi oynattı, hiç katkısı yoktu. Bülent hoca ikinci yarıya keşke Baros'la değil Neill'i sağ beke Sabri'yi de onun önüne alarak başlasaydı. Çünkü gıda zehirlenmesi geçiren Baros, hazır değildi. Stancu da sağ tarafta etkisiz kaldı. Kayseri'de Amrabat'a bayıldım. Böyle bir oyuncu Galatasaray'da bile yok.
Kayseri'yi sırtlayan Amrabat, dün gece Galatasaray'da oynasaydı çok pozisyon üretir ve gol atardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA