Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Dürüst: Faul bile yapıyoruz

Galatasaray, Fatih Terim ile ne kadar değiştiğini, değişeceğini Almanya'da gösterdi. İkinci Başkan Ali Dürüst değişimi bu cümleyle itiraf ederken mutluluğu gözlerinden okunuyordu

Galatasaray'ın bir haftalık Almanya kampını yerinde izledim. Sarı-kırmızılılar bu süreçte 7 idman (sadece Inter maçı öncesindeki bir çalışma basına kapalıydı), iki maç yaptı. Geçmişte katıldığım hazırlık kamplarında en büyük sıkıntı teknik direktörlerin idmanları basına açmamasıydı. Florya'da da çok idman medyaya kapatılmıştı. Bu sorunları dönemin başkanı Adnan Polat'a aktarmış, ama bir sonuca ulaşamamıştık. Bir medya mensubu olarak Fatih Terim'e idmanları basına ve taraftarlara açtığı için teşekkür ediyorum. Fatih Hoca'nın en büyük jesti kampı erken bitirme kararı sonrası takımın uçağına gazetecileri kabul ederek dönüş sorununu çözmesiydi. Bu konuda da Fatih Hoca'nın talebine onay veren İkinci Başkan Ali Dürüst'e de teşekkür ediyorum.
Galatasaray ile uçmayı özlemişiz. Çünkü Galatasaray'ı takip eden gazeteciler ile Galatasaray arasında geçmişte yapılan bu seyahatlerde bir sinerji oluşurdu. Bu sinerjiye de en büyük katkıyı Fatih Terim yapardı. Terim'in olduğu yerde iş disiplini sadece kamplarda ve Florya'da olmaz, medya da saygı çerçevesinde hareket eder. Zaten Almanya kampı da böyleydi.

ŞEFFAFLIK, SICAKLIK NE GÜZEL
Takımların medya ile ilişkisini sıcak tutmasının doğru haberlerin çıkmasını teşvik ettiğini hep söyledik. Şeffaflık, haberlere de mutlaka olumlu yansıyor. Şeffaflığın ötesinde Fatih Hoca'nın kamp boyunca gazetecilerin sorularını içtenlikle yanıtlaması da bu tezimizi güçlendirdi.
Galatasaray'ın efsane olduğu dönemin de yönetiminde yer alan Ali Dürüst, haber açısından ketumdur. Ama güzel ve çirkini anlatırken hep şeffaf olur. Inter maçının ilk yarısında Galatasaray UEFA şampiyonluğu dönemindeki takım mücadelesini sahaya yansıttı. Benim gibi herkes keyif aldı. Ali Dürüst'ün de oynanan güzel futboldan ve mücadeleden dolayı yüzüne yansıyan mutlulukta ağzı kulaklarındaydı.
"Takım bence mükemmel oynuyor. siz nasıl buldunuz?" diye sorduğumda, Ali Dürüst dürüstçe yanıt verdi: "Böyle bir Galatasaray'ı özlemişiz. Herkes topun gerisinde, mücadele mükemmel. Çabuk alan daraltıp önde basıyorlar.
Böyle bir takım görmek beni mutlu etti. En önemlisi faul yapabiliyorlar. Galatasaray geçen sezon faul yapmayı bile unutmuştu. Bu takım, zaman geçtikçe, oyun şablonu oturdukça daha iyi olacak; buna inanıyorum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA