Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

İskelet kurulmalı...

Galatasaray'ın hazırlık dönemindeki flaş futbolunu yakalaması için önce iskelet kadroyu oluşturması gerekiyor. Oyuncuların yerlerinin zorunluluktan değişmesi Galatasaray'ın saha içi uyumunu ve birlikte oynama alışkanlığını kazanmasını engelliyor. Takım uyumu yeterli olmadığından Galatasaray rölanti futbol oynuyor, hücuma hızlı çıkamıyor, ayağa ezbere pası oynayamıyor. Bu sorun ancak kadro şekillendikçe ve üst üste maç oynadıkça giderilecektir. Örneğin; Ujfalusi, Eboue ve Sabri'nin yerleri sürekli değişiyor. Savunma kurgusu net olmadığından kademe hataları yaşanıyor.
Melo orta alanda takımı bir beyin gibi yönetiyor. Melo sadece akıllı top kullanmıyor, dikine hücuma etkili çıkıyor, adam kovalıyor, rakipten topu çalmak isterken gözünü budaktan esirgemiyor ve müthiş savunma yapıyor. En önemlisi Melo ayağındaki topu pasa dönüştürdükten sonra, baskı yememek için hemen kendini boş alana atıyor. Ayrıca Melo'nun attığı gol jenerik olacak güzellikteydi.
Galatasaraylı oyuncular saha içi yerleşiminde ve birbirlerini tanıma konusunda yetersiz oldukları için pas alış verişine girdiklerinde ya pozisyon hatası yapıyorlar ya da kolay top kaybediyorlar.
Samsun önünde Galatasaray yine kanat bindirmelerini yapamadı. Kazım tutuk ve dağınıktı. Sabri, Kazım'dan daha fazla depar atıp bindirme yaptı. Riera kumaşı iyi olmasına olmasına yeterli fizik güce sahip olmadığından boş alanda buluştuğu topları hücuma hızlı taşıyamadı.

BAROS TEMBELLEŞMİŞ
Son iki sezondur yaşadığı sakatlık ve Galatasaray'ın hedefsiz bir takım olması Baros'u tembelleştirmiş. Baros dün hareketliydi ama eski gücünden ve çabukluğundan çok şey kaybettiği rakip ceza alanında doğru pozisyon alamamasından belli oluyordu. Elmander hırsı ve mücadeleci ruhuyla formayı Baros'tan daha fazla hak ediyor.
Galatasaraylı oyuncular birbirleriyle yeterince konuşmuyor. Bu eksiklik oyuncuların sıklıkla bireysel oynamasına ve sık top kaybı yapmasına neden oluyor. Fatih Hoca tempolu ve hızlı oyunu ç o k sever. Galatasaray maç oynadıkça ve formayı hak eden oyuncular sahada olduğu sürece rayına oturacaktır.
Bir uyarı; Gökhan, Servet, Ujfalusi ya da savunmada kim oynuyorsa riskli pas vermemeli. Samsun maçında yenilen gol tamamen Gökhan'ın basit oynamayı düşünmemesinin ürüydü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA