Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

İnanç ve mücadele ruhu

Amerikalı ünlü iş adamı Richard de Vos başarı konusunda şöyle der: "Başarmak için tehlikeye atılmadıkça yarışı kazanmak, mücadeleyi göze almadıkça da zaferi elde etmek mümkün değildir."
Dinamo Kiev önünde bu özelliklerini iliklerine kadar hisseden ve yaşayan bir Beşiktaş izledim.
Kazanmak için futbol adına sahada her şeyi yaptılar. Yüreklerini ortaya koyup tekmeye bırakın kafa koymayı gerektiğinde vücutlarını siper ettiler.
90 artı 3'te Kiev'in maç boyu yarattığı tek ve en etkili pozisyonda Beşiktaş kalesinde yaşanan inanılmaz mücadele, Beşiktaşlı futbolcuların takım bütünlüğünün ve yardımlaşmanın "Biz bu maçı kazanmaya baş koyduk" inancının göstergesiydi. O dakikada çok Beşiktaşlı taraftarın yüreğinin ağzına geldiğini ve çoğunun nabzının yüksek attığı hissettim. Çünkü o hissi ben de yaşadım.
Tüm takımın ceza alanı içinde gösterdiği müthiş mücadelede kaleci Cenk adeta bir Kartal gibi kalesine atılan toplara pençe attı. Tüm Beşiktaşlı oyuncuların yaptığı mücadele, takım olarak gösterdiği bütünlük alkışa değerdi ama gecenin yıldızı 29'uncu yaşını kutlayan Egemen'in attığı ve son anda çizgiden çıkardığı top, doğum gününün pastası oldu.

EN İSTEK Lİ, EN AKI LLI KARTAL
Dinamo Kiev yıllardır Beşiktaş'a hep ters geliyordu. Çünkü Kiev ekibi makine düzeninde çalışan, koşan, geriye çabuk dönen ve agresif oynayan oyunculardan kurulu bir ekipti. Beşiktaşlı oyuncular kaybettiklerinde Avrupa defterini kapatacaklarını biliyordu. Beşiktaş sezon başından bu yana ligde ve Avrupa'da en etkili, en istekli, en akıllı, en mücadeleci ve takım dayanışması en iyi oyununu Kiev'e karşı sergiledi.
Göbekte Veli-Ernst-Aurelio üçlüsü mücedalenin altına sürekli odun attı. Hilbert-İsmal ikilisi rakibi karşılamanın yanı sıra hücuma da kanatlardan destek verdi. Egemen savunmanın göbeğinde Sivok'la markajlarındaki Kiev'li oyunculara adım attırmadı. Geriye yardıma gelmedikleri için eleştirilen Quaresma-
Simao ikilisi müthiş mücadele etti ve kanatlardan etkili gol ortaları yaptı. Almeida üç tane net golü zamanlama ve vuruş tercihi hatasından harcadı. Beşiktaş taraftarı da takımının inancını ve mücadele ruhunu kaybetmemesi için sürekli destek verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA