Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Bu ateş sönmez; yakar

Şike soruşturması sürecinde Galatasaray, federasyon ve diğer kulüplerin çoğuyla ters düşen açıklamalar yaptı. İlki 12 Temmuz'da Başkan Ünal Aysal imzalıydı. "Bu ateş üfleyerek sönmez, çözüm zamana yayılamaz" diyen Aysal, TFF'yi ligleri ertelemeye ve delillerle belgeleri acil bir şekilde talep ederek süreci hızlı sonuçlandırmaya davet etti.
Galatasaray, 19 Ağustos'ta da "Türk futbolunun bugün verdiği sınav, özerklik konumuna rağmen kendini yönetme becerisine ve erkine sahip olup olmadığı sınavıdır. Gün, hep beraber oturup ortak bir akıl ve strateji oluşturma günüdür. Bu strateji zaman kazanmaya dayandırılamaz. Geciktikçe bedel daha da ağırlaşacaktır. Bu adımları zamanında atmazsak, başkalarının bizim adımıza atması kaçınılmazdır. Kendi kangrenli parmağımızı kendimiz kesmezsek, birileri gelir kolumuzu keser" açıklamasını yaptı.

ZAMAN HAKLI ÇIKARDI!
Galatasaray'ın açıklamaları federasyondan sert tepki çekse de zaman hep onları haklı çıkardı. TFF önce ligi erteledi; sonra delilleri talep etti. UEFA'dan gelen komiserin temaslarını ve ardından Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gidemediği süreci hepimiz hatırlıyoruz. Birçok kulübün ve perde arkasında TFF'nin 6222 sayılı yasa ve Futbol Disiplin Talimatı'nın (FDT) özellikle şikeyle ilgili maddeleri konusundaki çalışmalarına tepki gösteren önce Galatasaray oldu. FDT'de şikeye, en azından teşebbüsüne küme düşürülme cezasının kalkması istenirken yöneticilere hapis cezalarının da indirilmesi, hatta paraya dönüştürülmesi isteniyordu. Başta Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç, iktidar da bu yasa değişikliğine karşı çıkınca o rüzgar dindi. FDT'deki değişiklik ise birkaç kulüp daha Galatasaray'ın safına geçince gerçekleşemedi.
Ligde sekiz hafta geçti. Galatasaray'ın maçlarındaki hakem hatalarına bakınca akla bu süreç geliyor. Galatasaray'a hemen her hafta hakem hatası yapılıyor ama TFF susuyor, MHK konuşuyor. Galatasaray'a MHK üzerinden "Sürüden ayrılanı kurt kapar" muamelesi mi yapılıyor?
Fatih Terim, Galatasaray'ın Antalya'da kötü oynadığını kabul etmiş, hakem Yunus Yıldırım'ı da eleştirmişti. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ise "Maçı izleyenler uyudu. Sahada futbol adına hiçbir şey yoktu. Teknik direktörler, hakemi eleştirmeden önce aynaya baksın" açıklamasını yaptı. Galatasaray'ın futbolunu yorumlamak Namoğlu'na mı düşüyor? Onun görevi hakem hatalarını minimuma indirmek. Namoğlu, kimin aynaya bakması gerektiğini Antalya maçından beş gün sonra gördü zaten. Dün çıkmış Abdullah Yılmaz'ı eleştiriyor. Galatasaray'ın kamyonu devrilmiş; iki ölü, iki yaralı var. Evindeki yenilmezliği gitmiş; belki liderlik şansı gasp edilmiş.
Mehmet Ali Aydınlar, aday olduğunda "Türk futbolunun böyle adam gibi adamlara ihtiyacı olduğunu" savundum. Sayın Aydınlar, bu süreçte kafaca ve yönetim olarak dağıldı. Fenerbahçe camiasından da büyük tepki aldı. Bayan voleybol takımındaki sponsorluğu sonlandırıldı. Adamlığına sözüm yok. Ancak başkanlıkta sergilediği tavır ve performansa itirazım var. Fenerbahçe Başkanlığı hala gönlünde yatsa bile bunu İstinye'ye yansıtmaması gerekir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA