Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Zor oyunu bozmadı!

Hedeflere ulaşmanın sırrı her maça aynı zihniyetle çıkmaktır. Rakibi küçümsemek havaya girmek, trajik sonuçlara neden olabilir. Fenerbahçe ve Trabzonspor galibiyetleri Galatasaraylı oyuncular üzerinde bir rehavet yaratmış ve havaya sokmuş ki; Orduspor'u "Kolay rakip" olarak zihinlerine kazımışlar. Futbolda zor oyunu bozar. İlk 20 dakikada Ordu'nun enerjik, agresif, inatçı ve fizik gücüne dayalı oyunu Galatasaray'ı sahasına hapsetti. Ordu'nun Dalmat ile orta alanda kurduğu üstünlük ve önde yaptığı baskı nedeniyle Galatasaray'ın en önemli "Ayağa isabetli pas oynama" silahı tutukluk yaptı. Selçuk- Melo ikilisi baskıdan etkili top kullanamadı. Kazım'ın top kayıpları ve Emre'nin kaçak oyunu Elmander'in durgunluğu ile birleşince Galatasaray pozisyon üretemedi. Ordu üstün olduğu anlarda orta alanda bir kez hata yaptı, Eboue ilk kez hücuma ciddi çıktı ve Baros golü atıp Galatasaray'ı kötü oynadığı anlarda rahatlattı. Ordu'nun şaşkınlığı yaşadığı anlarda G.Saray Kazım ve Elmander ile maçı rahatlatacak golleri harcadı. Fatih Hoca'nın "El frenini" andıran Kazım'a gösterdiği sabrın bir nedeni varmış! Kazım'ın topa vuruş tercihi beni şaşırtıyor; topa ayağının üstüyle vurması gereken pozisyonda ayağının içini kullanıyor. Kazım'ın, Baros'un önüne yuvarladığı ve gol olan topa vuruşu mükemmeldi ama kaçırdığı gol ise akıllara zarardı.
Galatasaray kazanırken son haftalardaki iyi oyunlarının yanına yaklaşamadı. Elmader yorgundu ancak gecenin yıldızı olan Baros müthiş çalıştı, gol attı ve attırdı. Ama en önemlisi gol bölgelerinde sahanın her yerine bastı, doğru yerlere doğru koşular yaptı. Ordu kökenli olan ve şehrin plaka numarasını giyen Emre Çolak hemşehrilerinin maç öncesi "Seninle gurur duyuyoruz" övgüsünden etkilenmiş olacak ki oyuna kendisini yeterince veremedi. Hakan Balta yine tecrübesini aklıyla birleştirerek hatasız oynadı. Melo-Selçuk ikilisi ilk gol sonrası üzerlerindeki baskı azalınca orta alana ağırlığını koydu. Semih iyi başlamadığı ve ilk 8 dakikada üç hata yaptığı maçta sonradan toparlandı ve iyi oynadı. Gördüğü kart ise gereksiz ve acemiceydi. Eboue-Muslera-Ujfalusi üçlüsü yine güven vererek hatasız oynadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA