Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Keyif verdiler

Orduspor-Fenerbahçe maçını izlerken büyük keyif aldım. İki takım oyuncuları da 90 dakika boyunca yüksek tempoda oynadı, sahadaki mücadele kıran kıranaydı. Orduspor kapanmayı hiç düşünmedi, kazanmak adına rakibinin üzerine cesaretle gitti. Orduspor özellikle kanatlardan Culio-Ribeiro ikilisiyle etkili bindirmeler yaptı. Fenerbahçe Özer-Dia, Stoch-Caner değişikliğiyle başladığı ikinci yarıda pozitif oynadı ve Ordu kalesinde gol pozisyonları buldu.
Aykut Kocaman'ın sahaya sürdüğü Özer ve Stoch'lu kadro mücadele olarak vardı ama uyum olarak zayıftı. Kocaman Ordu'nun Galatasaray ve Trabzonspor maçlarındaki oyunundan etkilenmiş olacak ki Özer ve Stoch'lu kadroyu tercih etti. O maçlarda Orduspor ilk 15 dakikada rakiplerinin üzerine 'baskın basanındır' politikasıyla yüklenmişti. Dün ilk 15 dakikada tarz değiştiren Orduspor geriye yaslanarak oyuna kontrollü başladı. Bu yüzden Fenerbahçe'nin kanatlardan Stoch ve Gökhan Gönül ikilisiyle geniş alanlarda topu kullanma düşüncesi tutmadı. Gosso'nun çaldığı, Culio'nun taşıdığı ve Stancu'nun 30 metreden attığı gol sonrası oyunun kontrolü ve üstünlüğü Ordu'ya geçti. Özer'in çok top kaybetmesi, Stoch'un durgun oyunu ve pas bağlantılarında Topuz'un etkili olamaması Fenerbahçe'nin pozisyon bulamamasına yol açtı. Sadece kaptan Emre hem savunmaya yardım etti hem de takımını öne doğru hücuma taşımaya çalıştı.

ALEX'İ ÇOK ARADILAR
Aykut Kocaman'ın ikinci yarıya Dia-Caner hamlesini yaparak başlaması doğruydu.
Dia'nın topla dikine yaptığı ataklar, Caner'in soldan taşıdığı toplar Fenerbahçe'nin Ordu kalesine çok adamla hücum etmesini sağladı. Oyunun iki yönünü de mükemmel oynayan Emre Belözoğlu'nun attığı vuruş kalitesi yüksek golün hazırlayıcısı Semih oldu. Fenerbahçe ilk kez Ordu kalesi önünde Semih'i duvar olarak kullandı ve golü buldu.
Fenerbahçe'nin yorulduğu anlarda Ordu Culio-Stancu-Gosso üçlüsüyle rakip kaleye ciddi kontrataklar yaptı. Özellikle Stancu'nun vurduğu topun gol olmaması tamamen Volkan'ın doğru yerde durmasının başarısıydı. Emre'nin bu iyi oyunun yanında Alex olsaydı Fenerbahçe rahat kazanırdı. Ordu'da Fenarbahçe Alex'i çok aradı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA