Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Atan tutan iyi olunca

Futbolda başarılı olmanın altın kuralı şudur: "Bir takımın atanı da tutanı da iyi olacak."
Galatasaray'ın Karabük'ü farklı yendiği maçta öncelikle iki oyuncu tutan Muslera ile atan Elmander ön plana çıktı. Muslera, daha 25. saniyede Cernat'ın net gol vuruşunu kurtardı. Sadece Galatasaray'ın direncini yükseltmedi, arkadaşlarına da "Bana güvenin" mesajını verdi.
Lig arasını ameliyat olarak geçirdiği için fiziksel düşüş yaşayan ve verimliliği azalan Elmander, kupa aralığında kendini şarj etmiş olacak ki; iki asist yaparken iki tane de muhteşem gole imza attı. Elmander maç boyu çok koştu, alan değiştirdi, kenarlara indi, orta alana gelip top aldı ve bu çalışkanlığını gollerle süslerken Muslera ile birlikte gecenin yıldızı oldu.
Fatih Terim kazanma alışkanlığı konusunda yeni bir rekora imza atarken Galatasaraylı oyuncular rakip 10 kişi kaldıktan sonra takım halinde ciddi ve disiplinli oynamayı hatırlayınca keyif verdiler. Galatasaray'ın ilk yarıdaki dağınık, etkisiz oyununun en büyük nedeni aşırı güvenin yol açtığı laubalilik idi. Pas hataları Galatasaray'da kronik hale gelmemeli.
Karabük'ün orta alanı kalabalık tutması ve ilk toplara basma isteği Galatasaray'ın oyuna hakim olmasını engelledi.
İkinci yarı Galatasaray 10 kişilik rakibi önünde daha çok pas yapma şansı buldu ve hücum üstünlüğünü eline geçirdi ve Fatih Hoca'nın rekorunu farklı bir skorla kırdı.
Siyasette ve sporda iki önemli insanı kaybettik. Rauf Denktaş sadece bir devlet adamı değil Kuzey Kıbrıs'ın varoluşunda haksızlıklara dik duruşunda anıt bir isimdi.
Rahmetli babamdan Metin Oktay'ı, Lefter Ağabey'i dinleyerek büyüdüm. Lefter Ağabey sadece futbolun değil adamlığın da Ordinaryusuydu. Hem Denktaş'a hem de Lefter Ağabey'e Allah'tan rahmet diliyorum. Lefter ağbinin de toprağı bol olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA