Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Bravo Adana Demirspor'a

Fatih Terim, oyuncularına hep şöyle der: "Formayı giydiğinizde, onun hakkını vermelisiniz. Kaybetmek de oyunun içinde var. Ama hep iyi oynamaya çalışmalısınız." Galatasaray favoriydi, kazandı. Adana Demirsporlu futbolcular, kaybetmelerine rağmen Terim'in bu sözü doğrultusunda oynadılar. Galatasaray'ın üzerine cesaretle gittiler. Ayağa pas yapmaya çalıştılar. Çoğu zaman da başarılı oldular. Buldukları pozisyonları tecrübesizlik ve telaş yüzünden değerlendiremediler. Kupadaki Galatasaray, ligdeki Galatasaray'dan oyun anlamında çok geri kaldı. Sahada futbolcular birbirlerini tamamlayamadılar. Engin, Riera ve Ayhan dışında Galatasaray'ın topu kullanma becerisi zayıftı. Özellikle Ayhan soldan hücuma çok katkıda bulundu. Bir gol attı, bir gole de destek oldu. Galatasaray'ın sahadaki akıl yanı Engin'di. Samsun'da kendine yakışmayacak biçimde, kalitesinin altında oynayan Engin dağınık, uyumsuz Galatasaray'ın hücumda organize olmasında, rakip kaleye atak geliştirmesinde, pas dağıtımında çok etkiliydi. Sahanın her yerine ayak bastı.

SERVET KÜSMEMELİ, ÇALIŞMALI
Kupa maçı bazı oyuncular için angarya, bazıları için de şanstır. Geçen yıllarda ve sezon başında Servet ve Gökhan ilk 11 oyuncularıydı. Servet, oynamaya oynamaya bazı özelliklerini kaybetmiş. Çok pas hatası yaptı. Yenilen golün hazırlayıcısıydı. Servet'te biraz da küskünlük seziyorum. Galatasaray'a geldiği gün o da birilerini görevinden etti. Tekrar kalıcı olmak istiyorsa önce rekabete ortak olmalı, sonra da Ujfalusi-Semih gibi topu oyuna sokarak oynama yönünü geliştirmeli. Süper Lig'de çok takımın kapandığı Galatasaray'a, Demirsporlular oynayarak kafa tutmaya çalıştılar. Kalede devleşen Ufuk'u geçemediler. Ufuk'taki değişimin baş aktörü Taffarel'dir. Oynadığı süreçteki performansında olsaydı, kurtardığı bu topların hepsini yerdi. Genç Mertan ile ağabeyleri çok oynamadı. Tek ciddi pozisyonda Sercan'a golü attırdı. 16 yaşındaki Berk'in fulelerini ve sol ayağını beğendim. Fatih Hoca'nın kendisine desteği önemli. Demek ki, ışığı görmüş. Berk'e düşen, şans geldiğinde iyi değerlendirmek.


2
Galatasaray'ın kaptanı Ayhan Akman, dün sahanın en yaşlısıydı. 23 Şubat 1977 doğumlu olan Ayhan, hakem Mustafa İlker Coşkun'dan da 2 yıl 2 gün daha büyüktü.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA