Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kartal elenirse yazık olur

Takımlarımız UEFA Kupası'nda bugün neler yapabilir?
G.Saray'ın rakibi Villarreal, bir sıra takımı bile değil. G.Saray kim ne derse desin hala bir dünya markası. Biz bu yıl G.Saray'ı beğenmiyoruz. Ama dışarıdakiler hala G.Saray'ın isminden korkuyor. G.Saray, buradaki maçta 2 aptalca gol yedi. Yoksa farklı kazanıp işi burada bitirebilirdi. Orada da bitirebilir. Ama mesele Villarreal'i geçmek değil. UEFA Kupası'nı kazanmış bir takım için bir tur geçmenin anlamı ne? Önemli olan ondan ötesine gidebilir mi? Benim için asıl sorun bu. Gelecek turda tepetaklak gideceksen tur atlasan ne yazar? Büyük maçlarda büyük adamlar ön plana çıkar. Gerektiğinde maçı tek başına çevirebilir. Bugünkü kadroda bu yoruma uygun bir tek Hasan Şaş var. O da kenarda oturuyor.
Beşiktaş'ın elinde Şampiyonlar Ligi'nde büyük başarılara ulaşacak bir kadro vardı. Lucescu'nun korkaklıklarıyla UEFA'ya düşüldü. Yeni hedef UEFA Kupası'nı kazanmak olmalı. Kulübün başkanından malzemecisine kadar Avrupa hedeflerini telaffuz etmekten şiddetle kaçındılar. Demek ki takımlarına güvenmiyorlar. Yönetim ve teknik kadro bir şey beklemezse futbolculardan bir şey bekleyemezsiniz. Beşiktaş, Valencia'dan iyi takım. Son dakikalarda Lucescu, tüm hücum oyuncularını çıkarıp 11 kişiyle savunmaya çekilmeseydi işi bitirebilirlerdi. Burada da bitirebilirler. Ama önce kendilerine güvenmeleri lazım. Oysa maçtan 2 gün önce Beşiktaş Teknik Direktörü'nün söylediklerine bakın: "Takım olarak özgüvenimizi kaybettik. Ben dahil." Bir teknik direktör, aczini böyle itiraf ederse takım nasıl toparlanır bilemem. Bildiğim Beşiktaş, Valencia'ya elenirse yazık olur.

Antep'e mucize gerek

Kuralar çekildiğinde en zorlu rakip G.Antep'e çıkmıştı. Tur atlama şansları hiç yok gibiydi. O zaman, "Türkiye'ye ne kadar puan kazandırırlarsa kardır" demiştim. İlk maçı alarak 2 UEFA puanı kazandırdılar. Teşekkürler. Bu skoru korumaları ve tur atlamaları mucize. Futbolda mucizenin hep olduğunu aklımdan çıkarmak istemiyorum.

Kuralar çekildiğinde tura en yakın takımın G.Birliği olduğunu düşünmüştüm. G.Birliği, bu inanca layık olduğunu gösterdi. Parma'yı Parma'da yendiler ve farkı kaçırdılar. Burada da Parma'nın turu geçmesi mucize olur. Ersun Yanal açıkça görülüyor ki ligi ikinci plana atmış ve aklına Avrupa'yı koymuş. Ben büyük hedefleri olan adamları severim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA