Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Terim kalmalı

Kafamdaki kurtuluş reçetesi şu: Özhan Canaydın gitmeli, Fatih Terim kalmalı. G.Saray'ın bugünkü duruma düşmesinin tek sorumlusu o; ikinci sorumlu yok

* Galatasaray'da kongre öncesi durum karışık. Fatih Terim konusu, başkan ve teknik direktör adayları.. Size göre G.Saray'ın kurtuluş reçetesi nedir?
G.Saray'ın kurtuluş reçetesi tek: Özhan Canaydın'dan kurtulmak. G.Saray'ın bugünkü duruma düşmesinin tek sorumlusu o; ikinci sorumlu yok. Kötü, yanlış, bozuk, hatta rezillik dediğin hangi taşı kaldırsan, altından Özhan Canaydın çıkıyor. CIA, Mossad, KGB en korkunç ajanlarını gönderse "Türkiye'ye git, G.Saray'ı yok et" diye bu kadar tahribat yapamazdı. G.Saray kongresinin, içinde Özhan Canaydın olan hiçbir formülü kabul etmemesi lazım. G.Saray'ı kurtaracak olan kongredir.

* Size göre gitmesi gereken Fatih Terim değil, Özhan Canaydın'dır; öyle mi?
G.Saray'ı kurtaracak tek adam Fatih Terim'dir. Gitmemesi gerek. Fatih Terim'in de çok yanlışları var. Ama G.Saray'ın başında Özhan Canaydın değil de, gerçek bir başkan, gerçek bir yönetim olsa Terim'in bu yanlışları yapmasına izin verilmezdi. Canaydın, G.Saray'da güven mekanizmasını yok etti. "Fatih Terim'i getireceğim" diye seçim kazandı. Şimdi "Fatih Terim'i yolladım" diye yeniden seçim kazanmak istiyor. Bu kadar kaypak, bu kadar eyyamcı bir politika olabilir mi? Kendisini başkan yapan Fatih Terim'i sırtından bıçaklayan birine gelecekte hangi G.Saray Teknik Direktörü güvenebilir.

* Fatih Terim'in Villarreal maçından sonraki açıklamalarını nasıl yorumluyorsunuz?
Fatih Terim, Villarreal maçından sonra istifa etmedi. Mertçe, erkekçe, sportmence bir teklif yaptı; başkana 4 alternatif sundu:
1- Bu gece bırakırım.
2- Kongre günü bırakırım.
3- Sezon sonunda bırakırım.
4- Kalırız, savaşa devam ederiz. Terim, kendisi yüzünden yönetime yapılabilecek baskıları hissediyor, yönetimin özgür hareket etme hakkına saygı duyuyordu. Ve devam edecekse güven tazelemek istiyordu. Özhan Canaydın'ın hangi alternatifi tercih ettiğini henüz bilmiyorum. Dördüncüyü seçmemişse, yani "Sana ilk günkü gibi güveniyorum. Sonuna kadar savaşırız" dememişse, bu Canaydın'ın kongre uğruna Fatih Terim'i gözden çıkardığı anlamına gelir.
Fatih Terim benimle benimle çok açık ve net konuştu: "Hıncal; ben G.Saray'ı böyle bir durumda bırakıp kaçacak adam değilim. Görevlerimi ve sorumluluklarımı biliyorum. Bu kötü duruma niye geldiğimizi de biliyorum. G.Saray'ı bugünkü durumdan çıkarmak ve gene Avrupa'nın doruklarına oturtmak görevim. Bugün işi bırakmak kaçış olur. Ben hayatımda kaçmadım. Ama kalıp çalışmam için karşılıklı güvenin tam olması lazım. Bak Hıncal! % 99 güven diye bir şey olmaz. Güven ya % 100 olur, ya da gerisi yüzde sıfır anlamına gelir."

* Sizce Fatih Terim kalır mı?
Fatih Terim devam edecek mi, etmeyecek mi, hala bilmiyorum. Ama etmezse bilin ki; bu, G.Saray'ı yüzüstü bırakmak, görevden kaçmak değil, Canaydın'dan beklediği güvenceyi alamamaktan ötürüdür. Seçimi yeniden kazanmak için G.Saray'ın bütün değerlerini tahrip eden Canaydın'ın değil aday olmak, kongreye gelecek yüzü dahi bulunmamalı. G.Saray kongresi, Canaydın'a en ağır dersi vermeli. Özet: Kafamdaki kurtuluş reçetesi Özhan Canaydın gitmeli, Fatih Terim kalmalı.

Adaylar Terim'i ister mi?
* G.Saray'da Canaydın dışında, Mehmet Cansun, Turgay Kıran, Alp Yalman ve Yılmaz Toköz yarışta. Bunlardan hangisi Terim'le çalışır?
Bu tamamen onların bileceği iş. Benim formülüm bu. G.Saray'ı kurtaracak Fatih Terim dışında bir isim göremiyorum. G.Saray, bir futbol kulübü olsa, aynen Bayern Münih örneğini söyler, İmparator'un Kaiser Franz gibi başkan olmasını isterdim. Ama G.Saray bir spor kulübü. Bundan sonra Fatih Terim, adı ister futbol şubesi, ister Futbol AŞ olsun, G.Saray'da futbolu yönetecek kişi olmalı. Tüm yetkiyle ekibini kurması istenmeli. Fatih Terim, dünya çapında bir yönetim uzmanı, dünya çapında bir teknik direktördür. Çok zor yetiştirdiğimiz değerleri duygusal kararlarla harcamayalım.

* Son divan toplantıları, hele son mali kongreye bakınca kongre üyelerinin Fatih Terim ismine bir tepkisi olduğu söylenebilir. Bu tabloda hangi başkan adayı "Fatih Terim ile devam" söylemiyle ortaya çıksa seçimi kaybetmez mi?
G.Saray kongresi böyle düşünüyorsa zaten konuşacak bir şey yok. Fatih Terim kimliğinin kanıta ihtiyacı yoktur. Dünya çapında, Türkiye çapında değil, dünya çapında bir lider. Napolyon Waterloo'da kaybetti. Kime kaybetti? Napolyon'u yenen komutanın adını bilen var mı? Ama Napolyon Bonaparte'ı Türkiye'de mahalle çocukları bile biliyor. Fransa tarihinde yüzlerce kral, bir o kadar cumhurbaşkanı ama bir tek imparator var. İki kere yenilen, iki kere sürülen hem de sürgünde ölen Napolyon Bonaparte!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA