Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e Mektuplar

Abuzittinciğim,
Şunu kabul etmemiz gerekiyor ki, kameralar karşısında Papadopulos Denktaş'a göre çok daha iyi ağladı.. Ağlayınca da Annan planına "hayır" diyecek Rumların oranı yüzde 81'lere fırladı.. Ben eminim ki Denktaş, Papadopulos'un bu kadar etkili ağlayabileceğini önceden hesaplamamıştı. Eğer hesaplasaydı Bursa konuşmasını, gözpınarlarında biriken bi iki damla yaşla bitirmez ve gazetecilere öyle poz vermekle yetinmezdi. O da hüngür hüngür ağlardı. Ama fırsat henüz kaçırılmış değil. 24 Nisan'a zaman var. Denktaş, bu zamana kadar pekala durumu lehine çevirip "en iyi ağlayan Kıbrıs'lı lider" olabilir... Sen de bilirsin Abuzittinciğim, adalılar hassas insanlardır. Kim daha iyi ağlarsa onun peşinden giderler. Denktaş, muhtemelen, Kıbrıs Türklerini referandumda "hayır"demeye çağıracak son konuşmasının en dramatik noktasında, balıkçı lokantasında, boğazına çinokop kılçığı takılmış adam gibi yutkunmaya başlayacak, ardından da sarsıla sarsıla ağlayacaktır. Hatta ve hatta ben diyorum ki, ağlarken, Kıbrıs'daki ikili müzakereler sırasında, hergün düzenlediği basın toplantılarında kasten ortalığa saldığı köpeğini de kucağına alır ve de sıkıca sarılıp okşarsa, tv kameralarından yayınlanacak böyle bi görüntü Kıbrıslıları çok çok daha etkiliyebilir..Ve binlerce, onbinlerce "evet"çi "ha-
yır"cıya dönüşüp, tarihlerine anlamlı bi sayfa daha eklemek için referandum sandıklarına koşarlar.. Şu sıralarda kafalar da hafiften karışmış bi durum da olabilir Abuzittinciğim.. Çünkü Papodopulos, "..Kıbrıs Türk kesimi bütün temel isteklerini elde etti.. Ben ülke teslim aldım, kesim terk edemem.." diyip ağlamaya başlarken Denktaş'da "Rumlar bütün istediklerini elde etti.. Devletimi ortadan kaldıran anlaşmaya imza atmam" diye ağlıyor. Hal böyle olunca da kardeşim kim niye ağlıyor pek anlaşılmadığı gibi hangisi içten ağlıyor o da belli olmuyor. Şimdilik bana, belkide tv de canlı canlı ağlarken gördüğümden sanki Popadopulos daha samimiymiş gibime geliyorsada, hemen, gazetelerde yayınlanan Denktaş'ın gözleri yaşlı fotoğraflarını anımsayıp "..hayır hayır diyorum Denktaş daha içten ağlamış..o haklı!" İşte, son konuşmasında, köpeğine sarılmış, hıçkıra hıçkıra ve de sarsıla sarsıla ağlayacak bi Denktaş bu kafa karışıklıklarına da son verecektir diye düşünüyorum. Şu günlerde Kıbrıs'da gizli gizli ağlayanlar da vardır Abuzittinciğim. Dünya da, Kıbrıs adasını kap-kaç bankacılığının cenneti yapanlar.. Kıbrıs üzerinden Avrupa'ya tonlarla uyuşturucu kaçıranlar, kaçırılmasına göz yumanlar.. Ada AB ye katıldığında gitti mi gider o güzel paracıklar.. Şatolar, yatlar, arabalar.. Ağlamasınlar da ne yapsınlar?
Münasip yerlerinden öperim Abuzittinciğim.
Güneş

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA