Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tefo.. Bir efsanenin 40. Yılı!..

Tefo'yu efsane gibi uzaktan duyardım 60'lı yıllarda.. Üniversite öğrencisi idik.. İstanbul'a geldiğimizde sinemaya, tiyatroya giderdik.. Ötesi aklımızdan geçmezdi.. Geçse de kesemiz izin vermezdi zaten..
O zaman gazetelerin şimdiki gibi sulu değil, İstanbul'un gece hayatını tatlı tatlı anlatan magazin köşeleri ve saygın magazin yazarları vardı..
Gece kulüplerinin yerini diskoteklerin alması, Tefo ile başlamıştı.. Tevfik Dölen'le.. Kolej mezunu Tevfik Dölen, kendisinden hiç beklenmeyen bir işe soyunmuş, orkestralar yerine, plaklar eşliğinde dans edilen kulüplerin Türkiye'deki öncüsü olmuştu. Diskotek deniyordu adına.. Müziği yöneten, plakları çalana da disk jokey.. DJ!..
Tefo ilk diskoteği açan adamdı bu ülkede.. Ve de ilk disk jokey.. İstanbul'un yaygın ve çılgın gece hayatının başlamasını Tefo'ya bağlayanlar çoktur..
20 yıl kadar sadece okuduk Tefo'yu Ankara'da..
Sonra İstanbul'a taşındım, 80'lerde.. Erkekçe için.. Ve Tefo ile tanıştım sonunda.. Ercan Arıklı ve Ertekin yakın dostları idiler Tefo'nun.. Onlar götürdüler ilk, Arnavutköy'den sahile inerken yarı yoldaki Tefo'ya..
Bir salı akşamıydı. Salıları Tefo açık büfe yaparmış, bahçede.. Ağacın altındaki masaya oturduk.. Candan Erçetin çıktı sonra, Fransız şansonları söyleyerek.. Dinlediğim en güzel Candan'dı.. Pek ünlü değildi o zamanlar.. Daha sonra büyük üne, büyük paralara kavuştu ama, bana sorarsanız, o Tefo bahçesindeki lezzete ve keyfe bir daha yaklaşamadı bile..
Her salı giderdim Tefo'ya..
Gece yaşamını iyi bilirdi Tefo ama, işletmeciliği pek bilmiyordu herhalde.. Ya da ortakları onu kullanmayı iyi biliyorlardı.. Hep çok popüler yerler açtı, ama hiç kazanmadı..
O iş hacmi, o popülarite ile şimdi hanları, hamamları olmalıydı aslında..
Sonunda kendi kendini emekliye ayırdı.. Yaşamdan değil, işletmecilikten..
Bugün hâlâ en hızlı yaşayanlarımızdan..
Öğleye doğru Ertekin'de başlıyor güne.. Tavla oynayarak günü geçiriyor.. Gözünüzü kırparken hile yapan Ertekin genelde yeniyor Tefo'yu tabii..
Akşamüzeri Nişantaşı'nda alıyor soluğu.. Salomanje ve de Beymen Cafe'de piyasasını yapıyor..
Gece gene Ertekin'de.. Tavla rövanşı için.. Ama seyek atıp, 7-2 oynayan, iki pulu kırıkken dört pul toplayan Ertekin'i kim yenebilir ki?..
Tefo çıkıyor, Q Caz Bar'a.. Olmadı, Nişantaşı On Bar'a.. Sabaha karşı dönüyor evine hâlâ.. İhtiyar delikanlı kendi yarattığı İstanbul gecelerine ihanet etmiyor.
40 yıldır İstanbul gecelerinin yaşayan ve yaşatan adamı o..
Efsane Tefo..
Bu gece Çubuklu 29'da Tefo'nun İstanbul Gecelerinde 40'ıncı yılı aylardan beri hazırlanan bir gala ile kutlanacak..
Tefo'nun kulüplerinde bu 40 yıl içinde kim eğlendi ise.. Kim eğlendirdi ise orada olacak diye tahmin ediyorum..
Tefo böylesine bir kutlamayı hakediyor..
Orada olmalıyız.. "Teşekkürler Tefo" demek için orada olmalıyız..
Teşekkürler Tefo.. Teşekkürler.. Teşekkürler!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA