Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Cumhuriyet'in Sigortası!..

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e bir kere daha alkış.. Fevkalade sessiz, asla ortaya çıkmayarak, adı etrafında sansasyon yaratmadan, kişisel reklamını yapmadan, ama müthiş bir sağduyu ve soğukkanlılıkla, Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkıyor.
Çankaya Noteri değil o.. Eline gelenleri dikkatle inceliyor.. İnceletiyor, Cumhuriyet ilkelerinde en küçük bir delik açma, sızıntı yapma ihtimali varsa geri çeviriyor.
Başta Başbakan, AKP çevreleri ve yakınları, Sezer'i bu davranışları yüzünden fena halde eleştiriyorlar..
Oysa biraz derin düşünseler, Sezer'in, Atatürk Cumhuriyeti kadar, AKP'yi de koruduğunu, onlara da sigorta olduğunu görecekler.
Özellikle laiklik ilkesinden koparılmak istenen tavizler konusunda bu ülke elitinde ihmal edilmez çoğunluğun ve zinde kuvvetlerin ne kadar hassas olduğunu herkes biliyor sanıyorum..
İpler iyice gerilirken, Sezer'in müdahalesi bir gevşeme, bir rahatlama, bir güven hissi yaratıyor.
Ahmet Necdet Sezer'in AKP'nin tek parti döneminde Cumhurbaşkanı olmasının, sadece ülkenin değil, bizzat Recep Tayyip Erdoğan ve partisinin talihi olduğunu görmek için ülkenin yakın tarihine bakmak yeterli olacaktır..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA